Asperge flammkuchen

Ik heb vandaag een heerlijke flammkuchen gemaakt die perfect past bij de lente! De asperges zijn weer in het seizoen en de combinatie met ham of zalm vind ik verrukkelijk. Dit keer heb ik gekozen voor ham en parmaham en is er ook lekker bij. Rode ui had ik niet in huis maar dat is ook zeker wel een aanrader.

Wil je meer exclusieve recepten zien? Bekijk dan mijn kookboeken hier voor een frisse dosis inspiratie!

Klik hier voor meer pizza recepten.

Mededeling:

Wisten jullie dat je t/m aanstaande zondag een heleboel koopjes kunt shoppen bij Oanh’s Winkeltje! Chocolade repen, pizza mixen, fruit juice en kersen snoepjes.. (klik hier om de koopjes te bekijken) Ook zijn de kruidenpotjes t/m zondag in de aanbieding. Bekijk hier mijn favoriete kruidenpotjes voor een georganiseerde keukenla!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lente asperge flammkuchen

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 1 portie
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Snijd de onderkant van de asperge, schil het met een dunschiller en kook het enkele minuten beetgaar in een pannetje met water.
Meng het ei met de amandelmeel, xanthaangom, Hüttenkäse en kaas tot een egaal mengsel.

Verdeel het mengsel in een springvorm en bak de bodem 20 minuten in de oven.
Scheur de parmaham in stukjes.
Smeer de creme fraiche over de bodem en verdeel de asperges en parmaham erover.
Strooi de Italiaanse kruiden, peper en nog wat geraspte kaas over de flammkuchen en bak het weer 15 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: flammkuchen, asperges, ham, zalm, koolhydraatarm, glutenvrij, pizza,

Bestel mijn ebook voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.