Ingrediënten
- 1 stuk biefstuk
- 50 g sperziebonen
- 80 g champignons
- 75 g sla
- 50 g boter
- 65 g snoeptomaat
- 2 el water
- 2 tl sambal badjak
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast.
Dep de biefstuk droog en strooi er wat peper over.
Kook de sperziebonen beetgaar.
Snijd de champignons in vieren en bak de champignons bruin met een beetje boter.
Snijd de sla in grove stukken en de tomaten doormidden.
Bak de biefstuk voor medium rare 2 tot 2.5 minuut aan elke kant op middelhoog vuur.
(als het een groot stuk is iets langer, een klein stukje biefstuk mag iets korter).
Laat de biefstuk rusten gewikkeld in aluminiumfolie.
Voeg de 2 el water bij de pan van de biefstuk en voeg de sambal toe.
Roer het tot een mooie jus.
Hussel de sperzieboontjes en champignons kort door de jus.
Snijd de biefstuk in reepjes en leg het over de salade.
Verdeel de jus, sperzieboontjes en champignons erover.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, biefstuk, salade,