Licht pittige biefstuk salade

Ik heb vandaag een aantal heerlijke challenges gemaakt die geschikt zijn voor warme dagen als vandaag. Deze licht pittige biefstuk salade is het eerste recept van deze challenge reeks. De biefstuk is ook heerlijk op de bbq of gewoon uit de pan. Lekker met het avondzonnetje in de tuin. Ultiem genieten!

Klik hier voor meer salade inspiratie.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Licht pittige biefstuk salade

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 6 g khd

Ingrediënten

  • 1 stuk biefstuk
  • 50 g sperziebonen
  • 80 g champignons
  • 75 g sla
  • 50 g boter
  • 65 g snoeptomaat
  • 2 el water
  • 2 tl sambal badjak

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast.
Dep de biefstuk droog en strooi er wat peper over.
Kook de sperziebonen beetgaar.
Snijd de champignons in vieren en bak de champignons bruin met een beetje boter.
Snijd de sla in grove stukken en de tomaten doormidden.
Bak de biefstuk voor medium rare 2 tot 2.5 minuut aan elke kant op middelhoog vuur.
(als het een groot stuk is iets langer, een klein stukje biefstuk mag iets korter).
Laat de biefstuk rusten gewikkeld in aluminiumfolie.

Voeg de 2 el water bij de pan van de biefstuk en voeg de sambal toe.
Roer het tot een mooie jus.
Hussel de sperzieboontjes en champignons kort door de jus.

Snijd de biefstuk in reepjes en leg het over de salade.
Verdeel de jus, sperzieboontjes en champignons erover.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, biefstuk, salade,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.