Omschrijving
Blondie:
- 175 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 50 g erythritol (klik)
- 15 g gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 1,5 tl vanille-extract (klik)
- sap van 1 limoen
- 50 g gesmolten koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
Topping:
- 50 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- limoen schijfjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en zet de helft apart voor de topping.
Meng de ene helft gesmolten chocolade met de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de springvorm en bak de blondie 35a40 minuten in de oven.
Laat de blondie afkoelen en verdeel de resterende gesmolten chocolade erover en garneer wat schijfjes limoen over de blondie.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, witte chocolade, limoen, citroen, cake, blondie, blondies