Omschrijving
Heb je al eens dit stokbrood gemaakt? Ook een echte aanrader!
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 110 g (7 ruime el) amandelmeel (klik)
- 1 el psylliumvezels poedervorm (klik)
- 75 g (5 ruime el) lijnzaadmeel (klik)
- 3 el pompoenpitten
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- snufje oregano
- snufje knoflookpoeder
- snufje gedroogde basilicum
- 3 eiwitten
- 1 ei
- 200 ml heet water
Optionele toppings:
- pompoenpitten
- maanzaad
- sesamzaad
- 5 gehakte pecannoten voor door het deeg
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Meng de droge ingrediënten samen.
Doe vervolgens de eiwitten en het eitje bij de droge ingrediënten en meng dit goed samen met het hete water.
Laat het even staan en maak na enkele minuten 4 bolletjes van het deeg.
Dip de bolletjes in de toppings en bak de bolletjes 40 minuten in de oven.
Notities
Vries ze in en verwarm de bolletjes kort in de oven voordat je ze op gaat eten.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bolletjes, luchtig, brood, broodjes