Stokbrood is iets wat hoort bij een lekkere kom soep. Maar beleggen van allerlei lekkere dingen is ook heerlijk! Vandaag heb ik een half stokbroodje gebruncht met kruidenkaas en snoep tomaten.
Neem hier een kijkje voor smakelijke soep receptjes!
Liever trek in een ander broodje? Klik hier voor meer brood recepten!
Je kunt de stokbrood ook bakken in een leuke bakvorm. Neem hier een kijkje om mijn bakvormen te zien!
PrintStokbroodje!
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 1 stokbrood
- Aantal koolhydraten: 5.5 g khd
Omschrijving
Heb je deze bolletjes al eens gemaakt? Die zijn ook heerlijk!
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 75 g (5 ruime el) amandelmeel (klik)
- 2 el psylliumvezels poedervorm (klik)
- 4 ruime el lijnzaadmeel (klik)
- 1 el pompoenpitten
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- snufje oregano
- snufje paprikapoeder
- 1 eiwit
- 1 heel ei
- 75 ml heet water
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Meng de droge ingrediënten samen.
Doe vervolgens de eiwitten en het eitje bij de droge ingrediënten en meng dit goed samen met het hete water.
Laat het even staan en maak na enkele minuten een stokbrood van het deeg.
Strooi wat pompoenpitten, sesamzaad en maanzaad over het stokbroodje en bak af voor 45 minuten.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stokbrood, stokbroodje, brood, broodjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Haha, hier kreeg ik acuut honger van. Het staat in de oven, alleen dan op veel lagere temperatuur, ivm de kostbare omega 3 vetten…
Ah! Ik ben benieuwd hoe die wordt Petra!
Groetjes Oanh
JAMMMMMIE
Yeahh! ??
Heel gek, ik kreeg er dinsdag maagpijn van. En gisteren ander stuk gegeten, wederom. Dus toch wsch echt wel daarvan. Hoe zou dat kunnen? Nooit last van noten en zaden… Wel heel erg pech want het is zó lekker!
Ohh wat jammer zeg! Ben je ergens allergisch voor? En anders misschien wel door de psylliumvezels?
Nee, psyllium gebruik ik ook vaker. Ik snap er niks van. Heb nog een klein stukje over, dus ik ga nog een keer testen…
Hmm wat gek? Waren de eieren nog goed?
Echt wel! En dan hebben we alle ingredienten gehad, haha!
Nou ja! Inderdaad! Ik ben benieuwd of je nu weer last krijgt ?
Ik zal verslag uitbrengen. Hopelijk gaat het nu goed en lag het aan iets anders……………
Ik hoop het ook! ☺️
Jamjamjam. Ziet er zalig uit. Zou het ook zonder psyliiumvezels gemaakt kunnen worden?
De psylliumvezels zorgen voor de mooie binding en zorgt dat het lekker fluffy deeg wordt. Als je het zonder doet heb je denk ik ook een vorm nodig. ☺️
Groetjes Oanh
Heerlijk broodje hoor.
Is de korst ook echt een beetje knapperig?
Beetje wel ja! Als je hem iets langer bakt wordt ie nog knapperiger ?
Staat nu in de oven
Leuk Annie! ?
In de maak.. ?
Oven staat aan. Deeg is gemaakt en staat nu in “de wacht”.
Ben erg benieuwd hoe het broodje wordt & smaakt. 🙂
Hartstikke leuk Gea! ?
verrukkelijk alternatief voor een “gewoon” broodje!!!
Ja fijn he Mariette! ?
Heb het ook gemaakt, twee kleinere broodjes ipv een stokbroodje. Erg lekker! Heb wel een vraag: je gebruikt 1 ei en 1 eiwit. Waarom geen 2 eieren? Wat gebeurt er wel of juist niet door dat ene eiwit?
Het eiwit zorgt ervoor dat het luchtig wordt. Als je er hele eieren in doet wordt de structuur weer anders, steviger ☺️
Groetjes Oanh
Ook hier staat ie in de oven! Ben erg benieuwd. Het zijn ook ingredienten die velen al in huis hebben. Super! Meer van deze recepten haha.
Ik heb ook direct je boek besteld.
Heb de boeken van yvonne lemmers waar ik veel uit haal, maar ben toe aan iets nieuws. Ik kan niet wachten totdat je boek binnen is.
ben het broodje aan het eten met camembert uit de oven en gepofte knoflook….ben alleen thuis dus kan hier ongestoord van genieten…lekker hoor, dank je!
Wat leuk Debby! Fijn dat je hebt genoten 🙂
Groetjes Oanh
Ziet er echt heerlijk uit , zou je de lijnzaad met hennepzaad en chiazaad kunnen vervangen ?Ik reageer nooit zo goed lijnzaad namelijk
Ja ik denk van wel Margarita! Ik ben benieuwd hoe het uit gaat pakken ☺️
Groetjes Oanh
Ik heb hem van het weekend gemaakt met hennepzaad en hij was heerlijk .
Hij vulde zo goed dat ik hem geneens helemaal op kreeg☺️
Ja het is een flinke! ? fijn dat het is gelukt. Ik heb een halve genomen voor de lunch, maar denk dat ik aan 1/4 ook wel genoeg heb met een frisse salade! ☺️
Groetjes Oanh
Ik doe altijd het recept dubbel en dan gewoon 3 eitjes erbij. Dit werkt ook, en vind ik makkelijker dan de eieren scheiden. 🙂
Dat klinkt ook goed Linda! Ik denk dat ze dan wat steviger zijn?
Groetjes Oanh
Heerlijk broodje!!! Voor herhaling vatbaar?
Hallo Oahn,
Kun je de psylliumvezels ook vervangen voor iets anders?
Ik vrees van niet Maaike! ?
Hoelang kun je zo’n broodje bewaren? En op welke manier is dit het beste..?
Je kunt ze invriezen Mara! En dan voor gebruik weer even opwarmen in de oven ☺️
Wat een heerlijk broodje. Het is wel een heel stevig broodje geworden bij mij.
Enig idee hoe ik hem wat luchtiger kan krijgen? Zou ik de eiwitten op kunnen kloppen?
Ik ga hem zeker vaker maken!
Ja dat kan door de eiwitten op te kloppen Angelique! ☺️
Waarom wordt mijn bericht steeds verwijdert
Geen idee Chenel! Wat was de inhoud van je bericht?
Ik wou alleen weten als je mss weet hoeveel calorieën in zo n een brood zit…is best wel een lekkere brood
Calorieen tel ik niet Chenel, alleen de koolhydraten. Je kunt het eventueel uitrekenen op de nevo website ☺️
Dank je wel
Oeps. Ik ben de bakpoeder vergeten.
Maar het broodje is toch goed gelukt. Hoe hij smaakt weet ik nog niet. Maar ik denk gewoon goed.
Ohh, ik hoop dat het goed is gekomen Marian! 🙂
Ik heb het in hele dunne plakjes gesneden en die weer even in het tosti apparaat gelegd. Zo heb ik ook lekkere toastjes met beleg tijdens de feestdagen!
Dat is een goed idee Karin!
Groetjes Oanh
Vanmorgen gemaakt. Ik ga zo nog meer maken. Deze zijn veels te lekker.
Wat fijn dat het heeft gesmaakt Ina! 🙂
Kan je het deeg (of elk ander deeg) eigenlijk invriezen? Lijkt me handig om smorgens te kunnen genieten van vers gebakken broodjes