Stokbroodje met video!

Stokbrood is iets wat hoort bij een lekkere kom soep. Maar beleggen van allerlei lekkere dingen is ook heerlijk! Vandaag heb ik een half stokbroodje gebruncht met kruidenkaas en snoep tomaten. 

Neem hier een kijkje voor smakelijke soep receptjes!

Liever trek in een ander broodje? Klik hier voor meer brood recepten!

Je kunt de stokbrood ook bakken in een leuke bakvorm. Neem hier een kijkje om mijn bakvormen te zien!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stokbroodje!

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 1 stokbrood
  • Aantal koolhydraten: 5.5 g khd

Omschrijving

Heb je deze bolletjes al eens gemaakt? Die zijn ook heerlijk!

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Meng de droge ingrediënten samen.
Doe vervolgens de eiwitten en het eitje bij de droge ingrediënten en meng dit goed samen met het hete water.

Laat het even staan en maak na enkele minuten een stokbrood van het deeg.
Strooi wat pompoenpitten, sesamzaad en maanzaad over het stokbroodje en bak af voor 45 minuten.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stokbrood, stokbroodje, brood, broodjes

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

60 Comments

  1. Avatar foto

    Haha, hier kreeg ik acuut honger van. Het staat in de oven, alleen dan op veel lagere temperatuur, ivm de kostbare omega 3 vetten…

  2. Avatar foto

    Jamjamjam. Ziet er zalig uit. Zou het ook zonder psyliiumvezels gemaakt kunnen worden?

    • Avatar foto

      De psylliumvezels zorgen voor de mooie binding en zorgt dat het lekker fluffy deeg wordt. Als je het zonder doet heb je denk ik ook een vorm nodig. ☺️

      Groetjes Oanh

  3. Avatar foto

    Heerlijk broodje hoor.

  4. Avatar foto

    Is de korst ook echt een beetje knapperig?

  5. Avatar foto

    Staat nu in de oven

  6. Avatar foto

    In de maak.. ?

  7. Avatar foto

    Oven staat aan. Deeg is gemaakt en staat nu in “de wacht”.
    Ben erg benieuwd hoe het broodje wordt & smaakt. 🙂

  8. Avatar foto

    verrukkelijk alternatief voor een “gewoon” broodje!!!

  9. Avatar foto
    Jacqueline

    Heb het ook gemaakt, twee kleinere broodjes ipv een stokbroodje. Erg lekker! Heb wel een vraag: je gebruikt 1 ei en 1 eiwit. Waarom geen 2 eieren? Wat gebeurt er wel of juist niet door dat ene eiwit?

    • Avatar foto

      Het eiwit zorgt ervoor dat het luchtig wordt. Als je er hele eieren in doet wordt de structuur weer anders, steviger ☺️

      Groetjes Oanh

  10. Avatar foto

    Ook hier staat ie in de oven! Ben erg benieuwd. Het zijn ook ingredienten die velen al in huis hebben. Super! Meer van deze recepten haha.

  11. Avatar foto

    Ik heb ook direct je boek besteld.
    Heb de boeken van yvonne lemmers waar ik veel uit haal, maar ben toe aan iets nieuws. Ik kan niet wachten totdat je boek binnen is.

  12. Avatar foto

    ben het broodje aan het eten met camembert uit de oven en gepofte knoflook….ben alleen thuis dus kan hier ongestoord van genieten…lekker hoor, dank je!

  13. Avatar foto
    margarita

    Ziet er echt heerlijk uit , zou je de lijnzaad met hennepzaad en chiazaad kunnen vervangen ?Ik reageer nooit zo goed lijnzaad namelijk

    • Avatar foto

      Ja ik denk van wel Margarita! Ik ben benieuwd hoe het uit gaat pakken ☺️

      Groetjes Oanh

      • Avatar foto
        margarita

        Ik heb hem van het weekend gemaakt met hennepzaad en hij was heerlijk .
        Hij vulde zo goed dat ik hem geneens helemaal op kreeg☺️

        • Avatar foto

          Ja het is een flinke! ? fijn dat het is gelukt. Ik heb een halve genomen voor de lunch, maar denk dat ik aan 1/4 ook wel genoeg heb met een frisse salade! ☺️

          Groetjes Oanh

  14. Avatar foto

    Ik doe altijd het recept dubbel en dan gewoon 3 eitjes erbij. Dit werkt ook, en vind ik makkelijker dan de eieren scheiden. 🙂

  15. Avatar foto
    Charlitte

    Heerlijk broodje!!! Voor herhaling vatbaar?

  16. Avatar foto

    Hallo Oahn,

    Kun je de psylliumvezels ook vervangen voor iets anders?

  17. Avatar foto

    Hoelang kun je zo’n broodje bewaren? En op welke manier is dit het beste..?

  18. Avatar foto

    Wat een heerlijk broodje. Het is wel een heel stevig broodje geworden bij mij.
    Enig idee hoe ik hem wat luchtiger kan krijgen? Zou ik de eiwitten op kunnen kloppen?
    Ik ga hem zeker vaker maken!

  19. Avatar foto

    Waarom wordt mijn bericht steeds verwijdert

  20. Avatar foto

    Oeps. Ik ben de bakpoeder vergeten.
    Maar het broodje is toch goed gelukt. Hoe hij smaakt weet ik nog niet. Maar ik denk gewoon goed.

  21. Avatar foto

    Ik heb het in hele dunne plakjes gesneden en die weer even in het tosti apparaat gelegd. Zo heb ik ook lekkere toastjes met beleg tijdens de feestdagen!

  22. Avatar foto

    Vanmorgen gemaakt. Ik ga zo nog meer maken. Deze zijn veels te lekker.

  23. Avatar foto

    Kan je het deeg (of elk ander deeg) eigenlijk invriezen? Lijkt me handig om smorgens te kunnen genieten van vers gebakken broodjes

  24. Avatar foto

    Hier vinden ze het beetje smaakloos… te weinig zout toegevoegd dan?
    Kritische kinderen die meeproeven😃
    Wel lekkere structuur van het brood!

  25. Avatar foto

    Ik heb dit stokbroodje gemaakt. Het is een forse hap en ik heb in een muffinvorm 6 hoopjes deeg gedaan en dit afgebakken! Resultaat, 6 heerlijke voedzame broodjes en 3 dagen een heerlijk ontbijt, fantastisch recept.

  26. Avatar foto

    Wat ziet dit er heerlijk uit.
    Ik ga hem zeker ook een keer proberen.
    Kunt u aangeven hoeveel koolhydraten er in zitten ?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.