Ingrediënten
- 1 (het liefst biologische) mandarijn (ongeveer 100 gram)
- 125 g amandelmeel (klik)
- 75 g kokosmeel (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 eieren
- 300 g roomkaas
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 50 g gesmolten roomboter
Bereidingswijze
Kook het mandarijntje in z’n geheel ongeveer 30 minuten in een pannetje met water. (als je geen biologische mandarijn hebt, goed de schil wassen)
Haal het mandarijntje uit het pannetje en pureer het in z’n geheel (inclusief schil) tot een puree. (verwijder eventueel de pitjes)
Verwarm de oven op 160c.
Meng de droge ingrediënten en mix daarna de rest van de ingredienten erbij tot een luchtig en egaal mengsel.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de tulband 45 minuten in de oven.
Laat de tulband afkoelen, haal het uit de bakvorm en garneer de tulband met poedersuikervervanger.