Mandarijnen tulband!

Deze mandarijnen tulband is een heerlijk fris en fruitige tulband geworden, lekker zacht en smeuïg! Door de mandarijn neigt het naar een koolhydraatbeperkt receptje, alhoewel het aantal koolhydraten per stukje erg meevalt. Mij lijkt deze tulband ook overheerlijk met sinaasappel of citroen in plaats van de mandarijn. Naast dat hij heerlijk smaakt is ie ook perfect voor kerst of Pasen! Door deze BPA-vrije siliconen tulband bakvorm hoef je de bakvorm niet in te vetten en haal je de tulband er zonder scheuren uit!

Bekijk hier meer heerlijke tulband recepten!

Bekijk mijn kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mandarijnen tulband!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12 stukjes
  • Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per stukje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook het mandarijntje in z’n geheel ongeveer 30 minuten in een pannetje met water. (als je geen biologische mandarijn hebt, goed de schil wassen)
Haal het mandarijntje uit het pannetje en pureer het in z’n geheel (inclusief schil) tot een puree. (verwijder eventueel de pitjes)
Verwarm de oven op 160c.
Meng de droge ingrediënten en mix daarna de rest van de ingredienten erbij tot een luchtig en egaal mengsel.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de tulband 45 minuten in de oven.
Laat de tulband afkoelen, haal het uit de bakvorm en garneer de tulband met poedersuikervervanger.

 


Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

3 Comments

  1. Avatar foto

    De mandarijn pureren met schil?

  2. Avatar foto

    Vandaag al stiekem een stukje voorgeproefd. Hele lekkere tulband. De mandarijn geeft er een lekkere frisse smaak aan. Nog wat opgeklopte room erbij en smullen maar. Dit is een blijvertje.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.