Deze mandarijnen tulband is een heerlijk fris en fruitige tulband geworden, lekker zacht en smeuïg! Door de mandarijn neigt het naar een koolhydraatbeperkt receptje, alhoewel het aantal koolhydraten per stukje erg meevalt. Mij lijkt deze tulband ook overheerlijk met sinaasappel of citroen in plaats van de mandarijn. Naast dat hij heerlijk smaakt is ie ook perfect voor kerst of Pasen! Door deze BPA-vrije siliconen tulband bakvorm hoef je de bakvorm niet in te vetten en haal je de tulband er zonder scheuren uit!
Bekijk hier meer heerlijke tulband recepten!
Bekijk mijn kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Mandarijnen tulband!
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 12 stukjes
- Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per stukje
Ingrediënten
- 1 (het liefst biologische) mandarijn (ongeveer 100 gram)
- 125 g amandelmeel (klik)
- 75 g kokosmeel (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 eieren
- 300 g roomkaas
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 50 g gesmolten roomboter
Bereidingswijze
Kook het mandarijntje in z’n geheel ongeveer 30 minuten in een pannetje met water. (als je geen biologische mandarijn hebt, goed de schil wassen)
Haal het mandarijntje uit het pannetje en pureer het in z’n geheel (inclusief schil) tot een puree. (verwijder eventueel de pitjes)
Verwarm de oven op 160c.
Meng de droge ingrediënten en mix daarna de rest van de ingredienten erbij tot een luchtig en egaal mengsel.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de tulband 45 minuten in de oven.
Laat de tulband afkoelen, haal het uit de bakvorm en garneer de tulband met poedersuikervervanger.
Deel, tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
De mandarijn pureren met schil?
Jazeker!
Vandaag al stiekem een stukje voorgeproefd. Hele lekkere tulband. De mandarijn geeft er een lekkere frisse smaak aan. Nog wat opgeklopte room erbij en smullen maar. Dit is een blijvertje.