Mandarijnen tulband!

In plaats van woensdag heb ik vandaag een challenge gemaakt en dat is deze verrukkelijke tulband geworden! Ik had zin in iets fruitigs en had nog mandarijnen liggen, dus heb ik er een vleug mandarijn aan gegeven! Het is een fris en fruitige tulband geworden, lekker zacht en smeuïg! Door de mandarijn neigt het naar een koolhydraatbeperkt receptje, alhoewel het aantal koolhydraten per stukje erg meeval. Mij lijkt deze tulband ook overheerlijk met sinaasappel of citroen in plaats van de mandarijn. Naast dat hij heerlijk smaakt is ie ook perfect voor aankomend Pasen! Want geloof het of niet, over een maandje is het alweer zover! Door deze BPA-vrije siliconen tulband bakvorm hoef je de bakvorm niet in te vetten en haal je de tulband er zonder scheuren uit!

Bekijk hier meer heerlijke tulband recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mandarijnen tulband!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12 stukjes
  • Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per stukje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook het mandarijntje in z’n geheel ongeveer 30 minuten in een pannetje met water. (als je geen biologische mandarijn hebt, goed de schil wassen)
Haal het mandarijntje uit het pannetje en pureer het in z’n geheel (inclusief schil) tot een puree. (verwijder eventueel de pitjes)
Verwarm de oven op 160c.
Meng de droge ingrediënten en mix daarna de rest van de ingredienten erbij tot een luchtig en egaal mengsel.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de tulband 45 minuten in de oven.
Laat de tulband afkoelen, haal het uit de bakvorm en garneer de tulband met poedersuikervervanger.

 


Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. De mandarijn pureren met schil?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.