Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mexicaanse gehaktschotel

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 2 porties
  • Aantal koolhydraten: 3,3 g khd per portie

Ingrediƫnten

  • 25 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 50 g peen
  • 250 g gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl oregano
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 25 g doperwten
  • 2 eieren
  • 1/2 bouillon blokje
  • 60 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snipper het uitje, snijd en knoflook fijn en de peen in kleine blokjes.
Fruit het in een pan met wat olie of boter en rul het gehakt na enkele minuten mee.
Voeg de kruiden toe en vervolgens de tomatenpuree en doperwten.
Verkruimel het bouillonblokje bij de eieren en kluts het tot het bouillonblokje goed door de eieren gemengd is.
Meng het gehaktmengsel bij de geklutste eieren en schep het geheel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en bak de gehaktschotel 25a30 minuten goudbruin in de oven op 160c.


Notities

Leg er plakjes jalepeno pepers tussen voor een pittig Mexicaanse twist!

Sleutelwoorden: ovenschotel, Mexicaans, gehakt, quiche, gehaktschotel, koolhydraatarm, keto, low carb,