Ik heb deze heerlijke Mexicaanse gehaktschotel gemaakt en wat hebben we er van gesmuld! Hij is ontzettend makkelijk om te maken en het gerecht biedt een mooie gelegenheid om je left-over groenten te verwerken.
Klik hier voor meer ovenschotels.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintMexicaanse gehaktschotel
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 3,3 g khd per portie
Ingrediënten
- 25 g uien
- 1 teen knoflook
- 50 g peen
- 250 g gehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4 tl oregano
- 1/4 tl komijnpoeder
- 2 el tomatenpuree
- 25 g doperwten
- 2 eieren
- 1/2 bouillon blokje
- 60 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snipper het uitje, snijd en knoflook fijn en de peen in kleine blokjes.
Fruit het in een pan met wat olie of boter en rul het gehakt na enkele minuten mee.
Voeg de kruiden toe en vervolgens de tomatenpuree en doperwten.
Verkruimel het bouillonblokje bij de eieren en kluts het tot het bouillonblokje goed door de eieren gemengd is.
Meng het gehaktmengsel bij de geklutste eieren en schep het geheel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en bak de gehaktschotel 25a30 minuten goudbruin in de oven op 160c.
Notities
Leg er plakjes jalepeno pepers tussen voor een pittig Mexicaanse twist!
Sleutelwoorden: ovenschotel, Mexicaans, gehakt, quiche, gehaktschotel, koolhydraatarm, keto, low carb,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?