Ingrediënten
- 50 g uien
- 2 el kokosolie
- 300 g gehakt
- 3 el sojasaus
- snufje peper
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 3 el taco kruidenmix
- 200 g bloemkool
- 60 g paprika
- 50 g kastanjechampignons
- 400 g gepelde tomaten uit blik
- 65 g edamame bonen
- 75 g geraspte kaas
- 25 g jalapeno peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175c.
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit de ui in een pan met koksolie.
Voeg het gehakt, sojasaus en de droge kruiden toe.
Rasp ondertussen de bloemkool fijn.
Snijd vervolgens de groenten in blokjes en leg de helft van de paprika apart.
Voeg de bloemkool, gesneden groenten en edamame bonen bij het gehakt in de pan en bak het enkele minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en bak het ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en schep het geheel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en verdeel de pepers en paprika over de kaas.
Bak de ovenschotel 25 tot slot minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ovenschotel, oven, Mexicaans, Mexicaanse,