Voor de challenge heb ik deze deze overheerlijke Mexicaanse ovenschotel gemaakt! Hij is lekker vullend, rijk aan groenten, gehakt, heerlijke kruiden en pittige jalapeño pepers en heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld deze koolhydraatarme tortilla’s! Vanmiddag maak ik er nog een lekkere frisse guacamole bij en een salade. Dat wordt genieten met een hoofdletter G!
Heb je deze kruidenpotjes gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast/keukenla!
Klik hier voor meer smakelijke ovenschotels!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Mexicaanse ovenschotel!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 6 g khd per persoon
Ingrediënten
- 50 g uien
- 2 el kokosolie
- 300 g gehakt
- 3 el sojasaus
- snufje peper
- 3 el Mexicaanse kruidenmis (webshop)
- 200 g bloemkool
- 60 g paprika
- 50 g kastanjechampignons
- 400 g gepelde tomaten uit blik
- 65 g edamame bonen
- 75 g geraspte kaas
- 25 g jalapeno peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175c.
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit de ui in een pan met koksolie.
Voeg het gehakt, sojasaus en de droge kruiden toe.
Rasp ondertussen de bloemkool fijn.
Snijd vervolgens de groenten in blokjes en leg de helft van de paprika apart.
Voeg de bloemkool, gesneden groenten en edamame bonen bij het gehakt in de pan en bak het enkele minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en bak het ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en schep het geheel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en verdeel de pepers en paprika over de kaas.
Bak de ovenschotel 25 tot slot minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ovenschotel, oven, Mexicaans, Mexicaanse,
Dat ziet er heerlijk uit. Maar waar man ik de boontje mee vervangen. Het zijn namelijk soja boontjes en die mag ik niet hebben.
Lieve oahn
Zou je eens recept kunnen bedenken voor mocca milkshake of mocca ijs?
Please mijn guilty pleasures,…..
Hoi
Ik heb de taco kruidenmix van Euroma. Is die goed voor dit recept?
Hallo Oanh,
Sinds kort jouw website ontdekt en meteen fan👍
Vandaag de Mexicaanse schotel gemaakt. Wat was die záálig.
Bloemkoolrijst gebruikt ipv een bloemkool raspen. Dat maakte het helemaal makkelijk. Ook een lekkere veldsla erbij en natuurlijk jouw guacemole. Dit recept blijft erin!!
Jaaaa mega leuk om te lezen!! Fijn dat je hebt gesmuld Hanny! 🥰
Vandaag deze overheerlijke Mexicaanse bonenschotel gemaakt. Ik heb veel moeite moeten doen om aan de edamame bonen te komen. Zijn bij onze plaatselijke supermarkt niet te koop. Welke bonen zou ik hiervoor nog meer kunnen gebruiken?
Dag, Oanh,
Heb net je boek met wereldrecepten gekocht. Ik zag bij enkele recepten stevia staan is dit in poedervorm of vloeibare.
Ik gebruik zelf altijd de Sukrin+, dat is een merknaam voor erythritol. Hij is 2x zoeter dan suiker en wordt niet bitter bij bakken en verhitting. Vroeger gebruikte ik de vloeibare van de Kruidvat alleen is die nogal chemisch. Bij Holland en Barret heb je geloof ik ook erythritol maar als je stevia hebt die je lekker vindt kan dat ook prima 🤗 Let er alleen wel op dat hij ook bakbestendig is!
Hi Oanh,
Even een vraagje…wilde de schotel in de airfryer maken. Hou jij dan ook 25 min met 180 Gr aan?
Groetjes, Manon
Voor hoeveel personen is deze schotel ?
Dit lijkt me echt weinig voor 4 personen… Voor 2 eigenlijk al. Hij lijkt me wel heel lekker!
Hallo, ik heb een vraag.
edamame bonen wat is dit en waar kan ik ze kopen?
vriendelijke groet,
Ann
Welke taco kruidenmix kan ik gebruiken?
Hij is echt heerlijk, genoten, kids willen erg graag de volgende x tortillachipjes bij, prima idee, echt voor herhaling vatbaar 😋😋
Jaaaa super leuk om te lezen! 🥰
Ik heb een vraagje. Gebruik je gekookte bonen of gedroogde? En kun je die ook vervangen voor andere bonen?