Mexicaanse ovenschotel!

Mexicaanse ovenschotel!

De Wednesday Challenge van deze week is deze overheerlijke Mexicaanse ovenschotel geworden! Hij is lekker vullend, rijk aan groenten, gehakt, heerlijke kruiden en pittige jalapeño pepers! Vanmiddag maak ik er nog een lekkere frisse guacamole bij en een salade. Dat wordt genietennnnnn met een hoofdletter G! En het beste van dit alles is dat het prachtig weer is! We gaan dus heeeeerlijk in de tuin dineren. Zijn jullie er ook zo dol op?

Hier is het recept:

Ingrediënten 4 personen

 6 khd per persoon

  • 50 g uien
  • 2 el kokosolie
  • 300 g gehakt
  • snufje peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl taco kruidenmix
  • 200 g bloemkool
  • 60 g paprika
  • 50 g kastanjechampignons
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 65 g edamame bonen
  • 75 g geraspte kaas
  • 25 g jalapeno peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit de ui in een pan met koksolie.
Voeg het gehakt en de droge kruiden toe.
Rasp ondertussen de bloemkool fijn.
Snijd vervolgens de groenten in blokjes en leg de helft van de paprika apart.
Voeg de bloemkool, gesneden groenten en edamame bonen bij het gehakt in de pan en bak het enkele minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en bak het ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en schep het geheel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en verdeel de pepers en paprika over de kaas.
Bak de ovenschotel 25 tot slot minuten in de oven.

Geniet! X

6 Reacties

  1. Lieve oahn

    Zou je eens recept kunnen bedenken voor mocca milkshake of mocca ijs?

    Please mijn guilty pleasures,…..

  2. Hoi
    Ik heb de taco kruidenmix van Euroma. Is die goed voor dit recept?

  3. Hanny Gijsel

    Hallo Oanh,
    Sinds kort jouw website ontdekt en meteen fan👍
    Vandaag de Mexicaanse schotel gemaakt. Wat was die záálig.
    Bloemkoolrijst gebruikt ipv een bloemkool raspen. Dat maakte het helemaal makkelijk. Ook een lekkere veldsla erbij en natuurlijk jouw guacemole. Dit recept blijft erin!!

  4. Marijke Strik

    Dag, Oanh,

    Heb net je boek met wereldrecepten gekocht. Ik zag bij enkele recepten stevia staan is dit in poedervorm of vloeibare.

    • Ik gebruik zelf altijd de Sukrin+, dat is een merknaam voor erythritol. Hij is 2x zoeter dan suiker en wordt niet bitter bij bakken en verhitting. Vroeger gebruikte ik de vloeibare van de Kruidvat alleen is die nogal chemisch. Bij Holland en Barret heb je geloof ik ook erythritol maar als je stevia hebt die je lekker vindt kan dat ook prima 🤗 Let er alleen wel op dat hij ook bakbestendig is!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*