Mexicaanse ovenschotel!

Voor de challenge heb ik deze deze overheerlijke Mexicaanse ovenschotel gemaakt! Hij is lekker vullend, rijk aan groenten, gehakt, heerlijke kruiden en pittige jalapeño pepers en heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld deze koolhydraatarme tortilla’s! Vanmiddag maak ik er nog een lekkere frisse guacamole bij en een salade. Dat wordt genieten met een hoofdletter G! 

Heb je deze kruidenpotjes gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast/keukenla!

Klik hier voor meer smakelijke ovenschotels!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mexicaanse ovenschotel!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 6 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 2 el kokosolie
  • 300 g gehakt
  • 3 el sojasaus
  • snufje peper
  • 3 el Mexicaanse kruidenmis (webshop)
  • 200 g bloemkool
  • 60 g paprika
  • 50 g kastanjechampignons
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 65 g edamame bonen
  • 75 g geraspte kaas
  • 25 g jalapeno peper

 


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175c.
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit de ui in een pan met koksolie.
Voeg het gehakt, sojasaus en de droge kruiden toe.
Rasp ondertussen de bloemkool fijn.
Snijd vervolgens de groenten in blokjes en leg de helft van de paprika apart.
Voeg de bloemkool, gesneden groenten en edamame bonen bij het gehakt in de pan en bak het enkele minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en bak het ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en schep het geheel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en verdeel de pepers en paprika over de kaas.
Bak de ovenschotel 25 tot slot minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ovenschotel, oven, Mexicaans, Mexicaanse,

16 Comments

  1. Avatar foto

    Dat ziet er heerlijk uit. Maar waar man ik de boontje mee vervangen. Het zijn namelijk soja boontjes en die mag ik niet hebben.

  2. Avatar foto

    Lieve oahn

    Zou je eens recept kunnen bedenken voor mocca milkshake of mocca ijs?

    Please mijn guilty pleasures,…..

  3. Avatar foto

    Hoi
    Ik heb de taco kruidenmix van Euroma. Is die goed voor dit recept?

  4. Avatar foto
    Hanny Gijsel

    Hallo Oanh,
    Sinds kort jouw website ontdekt en meteen fan👍
    Vandaag de Mexicaanse schotel gemaakt. Wat was die záálig.
    Bloemkoolrijst gebruikt ipv een bloemkool raspen. Dat maakte het helemaal makkelijk. Ook een lekkere veldsla erbij en natuurlijk jouw guacemole. Dit recept blijft erin!!

  5. Avatar foto

    Vandaag deze overheerlijke Mexicaanse bonenschotel gemaakt. Ik heb veel moeite moeten doen om aan de edamame bonen te komen. Zijn bij onze plaatselijke supermarkt niet te koop. Welke bonen zou ik hiervoor nog meer kunnen gebruiken?

  6. Avatar foto
    Marijke Strik

    Dag, Oanh,

    Heb net je boek met wereldrecepten gekocht. Ik zag bij enkele recepten stevia staan is dit in poedervorm of vloeibare.

    • Avatar foto

      Ik gebruik zelf altijd de Sukrin+, dat is een merknaam voor erythritol. Hij is 2x zoeter dan suiker en wordt niet bitter bij bakken en verhitting. Vroeger gebruikte ik de vloeibare van de Kruidvat alleen is die nogal chemisch. Bij Holland en Barret heb je geloof ik ook erythritol maar als je stevia hebt die je lekker vindt kan dat ook prima 🤗 Let er alleen wel op dat hij ook bakbestendig is!

      • Avatar foto
        Manon Kokje-meeuwissen

        Hi Oanh,
        Even een vraagje…wilde de schotel in de airfryer maken. Hou jij dan ook 25 min met 180 Gr aan?
        Groetjes, Manon

  7. Avatar foto

    Voor hoeveel personen is deze schotel ?

  8. Avatar foto
    Carla van Sundert

    Dit lijkt me echt weinig voor 4 personen… Voor 2 eigenlijk al. Hij lijkt me wel heel lekker!

  9. Avatar foto

    Hallo, ik heb een vraag.
    edamame bonen wat is dit en waar kan ik ze kopen?

    vriendelijke groet,

    Ann

  10. Avatar foto

    Welke taco kruidenmix kan ik gebruiken?

  11. Avatar foto

    Hij is echt heerlijk, genoten, kids willen erg graag de volgende x tortillachipjes bij, prima idee, echt voor herhaling vatbaar 😋😋

  12. Avatar foto

    Ik heb een vraagje. Gebruik je gekookte bonen of gedroogde? En kun je die ook vervangen voor andere bonen?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.