Ingrediënten
Bodem:
- 85 g amandelmeel (klik)
- 25 g gebroken lijnzaad (klik)
- 1 eiwit
- 4 el gesmolten boter
- 2 el koekkruiden
- 15 g erythritol (klik)
Vulling:
- 250 g monchou
- 250 ml slagroom
- 2 tl vanille-extract
- 35 g erythritol (klik)
- 3 gelatine blaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en meng het met rest van de ingrediënten.
Spreid het mengsel uit in de springvorm.
Bak de boden 25 minuten in de oven en wel de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
Mix de monchou zacht en egaal en klop daarna de slagroom met vanille en erythritol lobbig.
Spatel de monchou door de slagroom.
Verwarm een pannetje met 1 el water en verwarm de gelatineblaadjes (niet laten koken).
Meng het door de rest van het mengsel en giet het in de springvorm bovenop de bodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart met wat aardbeien of ander rood fruit.
Notities
De taart is ook heerlijk met bijvoorbeeld gepureerde aardbeien door de vulling!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, monchou, taart,