Ingrediënten
- 350 g aubergine
- 50 g uien
- 2 teentjes knoflook
- kokosolie
- 500 g gehakt
- snuf oregano
- snuf kaneel
- snuf peper
- 3 laurierblaadjes
- snuf zout
- 1 el tomatenpuree
- (optioneel: 100 ml rode wijn)
- 400 g blik gepelde tomaten
Bechamelsaus volgens dit recept.Â
Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakken en verwarm de olie in een grillpan. (of gewone pan)
Bak de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin en verdeel het over de ovenschaal.
Snijd de ui en knoflook fijn en bak het in een pan met olie.
Voeg na enkele minuten het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul.
Voeg de tomatenpuree, rode wijn en gepelde tomaten toe.
Laat het gehaktmengsel op middelhoog vuurtje pruttelen totdat het meeste vocht is verdampt.
Maak ondertussen de bechamelsaus.
Verwarm de oven op 160c.
Schep het gehaktmengsel over de aubergine plakjes, daarbovenop het gehaktmengsel en de bechamelsaus.
Bak de moussaka ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: moussaka, ovenschotel, Grieks, aubergine, koolhydraatarm