Ik heb deze overheerlijke bechamelsaus gemaakt voor bij de lasagne. De saus heb ik tussen de laagjes gedaan en op de bovenkant van deze lasagne met daaroverheen weer vers geraspte parmezaanse kaas. Het was voortreffelijk!
De bechamelsaus lijkt mij ook fantastisch bij bijvoorbeeld een ovenschotel met gehakt en prei. Of een bloemkool ovenschotel, of met witlof en ham.. Allemaal zo lekker! Daarnaast is dit een super eenvoudig recept waar je makkelijk een eigen draai aan kan geven met verschillende kruiden. En hoe lekker is het om er vers geraspte kaas door te doen?
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBechamelsaus
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 400 ml
- Aantal koolhydraten: 14 g khd
Ingrediƫnten
- 200 ml slagroom
- 200 gram roomkaas
- snuf nootmuskaat
- snufje peper
- snufje zout
Bereidingswijze
Schenk de slagroom in een pannetje en voeg daar de rest van de ingrediƫnten aan toe.
Verwarm de saus en roer met regelmaat totdat de bechamelsaus is ingedikt.
Breng het op smaak met zout en peper. Ik heb er zelf nog paprikapoeder en Italiaanse kruiden aan toegevoegd.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bechamel, saus, pasta
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!