Bechamelsaus

Ik heb deze overheerlijke bechamelsaus gemaakt voor bij de lasagne. De saus heb ik tussen de laagjes gedaan en op de bovenkant van de lasagne met daaroverheen weer vers geraspte parmezaanse kaas. Het was voortreffelijk!
De bechamelsaus lijkt mij ook fantastisch bij bijvoorbeeld een ovenschotel met gehakt en prei. Of een bloemkool ovenschotel, of met witlof en ham.. Allemaal zo lekker! Daarnaast is dit een super eenvoudig recept waar je makkelijk een eigen draai aan kan geven met verschillende kruiden. En hoe lekker is het om er vers geraspte kaas door te doen?

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bechamelsaus

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 400 ml
  • Aantal koolhydraten: 14 g khd

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • snuf nootmuskaat
  • snufje peper
  • snufje zout

Bereidingswijze

Schenk de slagroom in een pannetje en voeg daar de rest van de ingrediënten aan toe.
Verwarm de saus en roer met regelmaat totdat de bechamelsaus is ingedikt.
Breng het op smaak met zout en peper. Ik heb er zelf nog paprikapoeder en Italiaanse kruiden aan toegevoegd.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bechamel, saus, pasta

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.