Ingrediënten
- 2 plakjes bacon
- 75 g spitskool
- 15 g zachte roomboter
- 2 eieren
- 35 g amandelmeel (klik)
- 10 g lijnzaadmeel (klik)
- 1/4 blokje kippenbouillon
Okonomiyaki sausje:
- 20 g suikervrije tomatenketchup (klik)
- 1/2 tl mosterd
- 1/4 tl worcestersaus
- 1/2 el rijst azijn
- 1 tl oestersaus
- 1/2 tl sojasaus
Bereidingswijze
Snijd de bacon in stukjes en bak het goudbruin in een pan.
Snijd de spitskool in dunne plakjes en meng het met de roomboter, eieren, amandelmeel, lijnzaadmeel en het bouillonblokje tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de bacon en bak het op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin is gebakken.
Draai de okonomiyaki voorzichtig om en bak deze kant ook goudbruin.
Maak het sausje door de in een pannetje te koken tot een egaal glanzend sausje.
Garneer de okonomiyaki met het sausje, mayonaise, stukjes nori, lente-ui en sesamzaadjes.
Sleutelwoorden: Okonomiyaki, Japanse, pannenkoek, hartig, koolhydraatarm, low carb, keto,