Ik begin eerst even een leuk weetje! Mijn boeken (behalve 5 & 6) zijn in de aanbieding! Super leuk als je die nog niet hebt of alvast te vragen voor de feestdagen. Klik hier om ze voor een koopje te shoppen!
Voor de challenge heb ik Okonomiyaki gemaakt, een Japanse hartige pannenkoek. Een verrassend gerechtje voor de lunch. Ik heb de Okonomiyaki gemaakt met kool en kim chi die ik nog in de koelkast had staan. De kim chi is een smaakvolle toevoeging moet ik zeggen! Hij is makkelijk om te maken maar het omdraaien van de pannenkoek vraag wel wat voorzichtigheid. Je kunt de pannenkoek garneren met deze suikervrije bbq saus, ketchup en mayonaise of je kunt het speciale Okonomiyaki sausje maken die je in dit recept kunt vinden!
Klik hier voor meer pannenkoek recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintOkonomiyaki, Japanse hartige pannenkoek
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per portie
Ingrediënten
- 2 plakjes bacon
- 75 g spitskool
- 15 g zachte roomboter
- 2 eieren
- 35 g amandelmeel (klik)
- 10 g lijnzaadmeel (klik)
- 1/4 blokje kippenbouillon
Okonomiyaki sausje:
- 20 g suikervrije tomatenketchup (klik)
- 1/2 tl mosterd
- 1/4 tl worcestersaus
- 1/2 el rijst azijn
- 1 tl oestersaus
- 1/2 tl sojasaus
Bereidingswijze
Snijd de bacon in stukjes en bak het goudbruin in een pan.
Snijd de spitskool in dunne plakjes en meng het met de roomboter, eieren, amandelmeel, lijnzaadmeel en het bouillonblokje tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de bacon en bak het op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin is gebakken.
Draai de okonomiyaki voorzichtig om en bak deze kant ook goudbruin.
Maak het sausje door de in een pannetje te koken tot een egaal glanzend sausje.
Garneer de okonomiyaki met het sausje, mayonaise, stukjes nori, lente-ui en sesamzaadjes.
Sleutelwoorden: Okonomiyaki, Japanse, pannenkoek, hartig, koolhydraatarm, low carb, keto,
Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?