Omschrijving
Je kan er allerlei soorten groenten bij doen. Ik heb gekozen voor Chinese kool omdat er weinig koolhydraten in zitten en ik het textuurtje heerlijk vind. Ik ga er vanavond heerlijk van genieten met een frisse salade ernaast.
Ingrediënten
- 125 g gerookte spekblokjes
- 50 g uien
- 500 g gehakt
- snuf peper
- snuf Italiaanse kruiden
- 100 g kastanjechampignons
- 50 g rode paprika
- 250 g Chinese kool
- 500 g passata (tomatensaus)
- 100 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes in een pan.
Snijd ondertussen de uien en voeg het samen met het gehakt bij de spekblokjes in de pan.
Strooi de kruiden erbij en bak het gehakt rul.
Snijd de champignons, paprika en kool in stukjes en voeg het bij de rest in de pan.
Verwarm de oven op 180c.
Voeg de passata toe en laat het geheel enkele minuten pruttelen.
Schep het geheel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is geworden.
Notities
Verdeel wat plakjes japeleño pepers over de geraspte kaas voordat de ovenschotel in de oven gaat voor een heerlijk pittige twist!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oven, ovenschotel, Mexicaans, kool,