Ovenschotel met kool!

Deze week heb ik een heerlijke ovenschotel gemaakt voor de challenge! Sinds ik de Mexicaanse schotel heb gemaakt maak ik eigenlijk weinig andere meer, zo lekker dat ie is! Maar deze komt ook zeker op het favoriete ovenschotel lijstje! Hij is heerlijk smaakvol, heeft een vleug Italië, is gevuld met groente en vooral de gesmolten kaas erbovenop vind ik hemels!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ovenschotel met kool!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 9.5 g khd per portie

Omschrijving

Je kan er allerlei soorten groenten bij doen. Ik heb gekozen voor Chinese kool omdat er weinig koolhydraten in zitten en ik het textuurtje heerlijk vind. Ik ga er vanavond heerlijk van genieten met een frisse salade ernaast.


Ingrediënten

  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 50 g uien
  • 500 g gehakt
  • snuf peper
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 100 g kastanjechampignons
  • 50 g rode paprika
  • 250 g Chinese kool
  • 500 g passata (tomatensaus)
  • 100 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes in een pan.
Snijd ondertussen de uien en voeg het samen met het gehakt bij de spekblokjes in de pan.
Strooi de kruiden erbij en bak het gehakt rul.
Snijd de champignons, paprika en kool in stukjes en voeg het bij de rest in de pan.

Verwarm de oven op 180c.

Voeg de passata toe en laat het geheel enkele minuten pruttelen.
Schep het geheel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is geworden.


Notities

Verdeel wat plakjes japeleño pepers over de geraspte kaas voordat de ovenschotel in de oven gaat voor een heerlijk pittige twist!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oven, ovenschotel, Mexicaans, kool,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

7 Comments

  1. Avatar foto
    Petra Schreuder

    Hallo, het lijkt me een heerlijk recept. Maar op hoeveel graden moet het in de oven?

  2. Avatar foto

    Heeeerlijk. Wel knoflook, rode peper en mexicaanse kruiden toegevoegd.

  3. Avatar foto

    Vandaag dit recept geprobeerd. Smaak was goed. Maar wel erg vochtig, hoe kan ik dat volgende keer voorkomen?

  4. Avatar foto
    Angela Viele

    Deze is echt super lekker. Ik had er, behalve Goudse kaas, ook nog wat zachte geitenkaas overheen gedaan.

  5. Avatar foto

    Hi Oanh,

    Ik vind je recepten echt geweldig! Ik heb er al een aantal uitgeprobeerd. Wat ik handig zou vinden op je website is dat je een mogelijkheid hebt om favorieten op te kunnen slaan zodat je de recepten makkelijk weer terug kan vinden. Misschien een tip?

  6. Avatar foto

    Heerlijk recept, al meerdere keren gemaakt

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.