Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g volle kwark
- 35 g gesmolten roomboter
- 45 g bruine suikervervanger (klik)
- 70 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder  (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1,5 tl kaneel
- 1/4 tl kruidnagelpoeder
- 1/6 tl korianderpoeder
- 1/6 tl gemberpoeder
- 1/6 tl steranijspoeder
- 1/6 tl nootmuskaat
Bereidingswijze
Zet de pannenkoekenmaker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Meng alle ingredienten tot een homogene massa en doe een beetje boter in beide vormen.
Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten in het apparaat tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Herhaal dit met de rest van het mengsel en garneer de pannenkoekjes tot slot met poedersuikervervanger, vers rood fruit en koolhydraatarme stroop.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ginger, gingerbread, pannenkoek, pannenkoeken, pannenkoekenmaker