Ingrediënten
- 200 g pompoen
- 250 g bloemkool
- 25 g ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/4 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- snufje peper
- 40 g rode paprika
- 40 g doperwten
- 155 ml water
- 1 kippen bouillonblokje
Bereidingswijze
Snijd de pompoen in blokjes en rasp de bloemkool in rijst.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Fruit het uitje, de knoflook en pompoen en voeg de kruiden toe.
Snijd de paprika in blokjes en voeg het na enkele minuten met de doperwten, water en bouillon bij de rest in de pan en breng het aan de kook.
Laat het geheel pruttelen tot de pompoen gaar is gekookt en bak de bloemkoolrijst de laatste minuten mee.
Notities
De pilav is ook heerlijk met vis of kip!
Sleutelwoorden: pilav, rijst, koolhydraatarm, low carb, keto, bloemkoolrijst,