Pilav!

Gisteren maakte ik deze smaakvolle Pilav! Het gerecht bevat boordevol groenten en is heerlijk vegetarisch maar ook verrukkelijk met kip of vis. Je kunt variëren met allerlei groenten wat dit gerecht ook perfect leent voor het verwerken van left overs.

Klik hier voor smaakvolle diner recepten.

Heb je deze super handige kruidenpotjes al gezien? Perfect voor een georganiseerde en overzichtelijke keukenla of keukenkast!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pilav!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 9,2 g khd per portie

Ingrediënten

  • 200 g pompoen
  • 250 g bloemkool
  • 25 g ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje peper
  • 40 g rode paprika
  • 40 g doperwten
  • 155 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in blokjes en rasp de bloemkool in rijst.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Fruit het uitje, de knoflook en pompoen en voeg de kruiden toe.
Snijd de paprika in blokjes en voeg het na enkele minuten met de doperwten, water en bouillon bij de rest in de pan en breng het aan de kook.
Laat het geheel pruttelen tot de pompoen gaar is gekookt en bak de bloemkoolrijst de laatste minuten mee.


Notities

De pilav is ook heerlijk met vis of kip!

Sleutelwoorden: pilav, rijst, koolhydraatarm, low carb, keto, bloemkoolrijst,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

One Comment

  1. Avatar foto

    Hoi, lijkt me lekker, maar bij welke stap voeg je de bloemkoolrijst toe?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.