Gisteren maakte ik deze smaakvolle Pilav! Het gerecht bevat boordevol groenten en is heerlijk vegetarisch maar ook verrukkelijk met kip of vis. Je kunt variëren met allerlei groenten wat dit gerecht ook perfect leent voor het verwerken van left overs.
Klik hier voor smaakvolle diner recepten.
Heb je deze super handige kruidenpotjes al gezien? Perfect voor een georganiseerde en overzichtelijke keukenla of keukenkast!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPilav!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 9,2 g khd per portie
Ingrediënten
- 200 g pompoen
- 250 g bloemkool
- 25 g ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/4 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- snufje peper
- 40 g rode paprika
- 40 g doperwten
- 155 ml water
- 1 kippen bouillonblokje
Bereidingswijze
Snijd de pompoen in blokjes en rasp de bloemkool in rijst.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Fruit het uitje, de knoflook en pompoen en voeg de kruiden toe.
Snijd de paprika in blokjes en voeg het na enkele minuten met de doperwten, water en bouillon bij de rest in de pan en breng het aan de kook.
Laat het geheel pruttelen tot de pompoen gaar is gekookt en bak de bloemkoolrijst de laatste minuten mee.
Notities
De pilav is ook heerlijk met vis of kip!
Sleutelwoorden: pilav, rijst, koolhydraatarm, low carb, keto, bloemkoolrijst,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?
Hoi, lijkt me lekker, maar bij welke stap voeg je de bloemkoolrijst toe?