Ingrediënten
- 75 g bloemkool
- 35 g salami
- 15 g paprika
- 10 g ui
- 50 g koolraap
- 25 g geraspte cheddarkaas
- 25 g geraspte kaas
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 10 g tomatenpuree
- snuf peper
- snuf zout
- 20 g kokosmeel
Coating:
- 1 ei
- 65 g knabbelspekÂ
Bereidingswijze
Snijd de koolraap en bloemkool in stukken en kook het beetgaar in een pan. Snijd de koolraap en bloemkool in stukken en kook het beetgaar in een pan.Â
Snijd de paprika, ui en de salami in stukjes en meng het met de geraspte kazen, de Italiaanse kruiden, tomatenpuree, peper, zout en kokosmeel.Â
Pureer de koolraap en bloemkool en meng het met het kaasmengsel.
Draai er 8 balletjes van. Kluts het ei en maal de knabbelspek fijn.
Haal de balletjes door het geklutste ei en vervolgens door de fijngemalen knabbelspek. Herhaal dit nog een keer en leg de pizza bitterballen minimaal 2 uurtjes in de vriezer.Â
Bak de bitterballen ongeveer 8 minuten in de airfryer op 200c of in de frituurpan tot ze mooi goudbruin zijn geworden!