Voor de challenge heb ik deze heerlijke pizza bitterballen gemaakt! Super leuk om te maken want je geeft er eenvoudig je eigen twist aan. Ik heb de bitterballen gevuld met mijn favo toppings die ik in huis heb. Salami, paprika, ui en natuurlijk kaas! Ze zijn heerlijk Cheesy en perfect als tussendoortje, in het weekend of gezellig bij een borrel of een leuke film! Ik heb de bitterballen net even te lang gebakken waardoor ze iets donkerder zijn geworden dan de bedoeling was. Maar smaken er zeker niet minder om!
Klik hier voor meer pizza recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintPizza bitterballen
- Bereidingstijd: 2,5 uur
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 2.4 g khd per stuk
Ingrediënten
- 75 g bloemkool
- 35 g salami
- 15 g paprika
- 10 g ui
- 50 g koolraap
- 25 g geraspte cheddarkaas
- 25 g geraspte kaas
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 10 g tomatenpuree
- snuf peper
- snuf zout
- 20 g kokosmeel
Coating:
- 1 ei
- 65 g knabbelspek
Bereidingswijze
Snijd de koolraap en bloemkool in stukken en kook het beetgaar in een pan. Snijd de koolraap en bloemkool in stukken en kook het beetgaar in een pan.
Snijd de paprika, ui en de salami in stukjes en meng het met de geraspte kazen, de Italiaanse kruiden, tomatenpuree, peper, zout en kokosmeel.
Pureer de koolraap en bloemkool en meng het met het kaasmengsel.
Draai er 8 balletjes van. Kluts het ei en maal de knabbelspek fijn.
Haal de balletjes door het geklutste ei en vervolgens door de fijngemalen knabbelspek. Herhaal dit nog een keer en leg de pizza bitterballen minimaal 2 uurtjes in de vriezer.
Bak de bitterballen ongeveer 8 minuten in de airfryer op 200c of in de frituurpan tot ze mooi goudbruin zijn geworden!
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!