Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pompoen andijvie soep

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 5 porties
  • Aantal koolhydraten: 2 g khd per portie

Ingrediënten

  • 750 g pompoen
  • 25 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • snuf peper
  • 1 afgestreken el kerrie masala
  • 1 stukje verse gember
  • water
  • 1 bouillon blokje
  • 1 laurierblaadje
  • 100 g andijvie
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 150 g champignons

Bereidingswijze

Verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes.
Snipper de ui en knoflook en bak het met een scheutje olie in een ruime pan.
Voeg na enkele minuten de pompoen, peper, kerrie masala en gember toe en bak de pompoen enkele minuten mee.
Schenk een ruimte hoeveelheid water in de pan, voeg het bouillonblokje toe en laurierblaadje en kook de pompoen beetgaar.
Snijd ondertussen de andijvie in grove stukken, de champignons in plakjes en bak de spekblokjes en champignons goudbruin in een aparte pan.
Verwijder het laurierblaadje en de gember, voeg de andijvie toe bij de pompoen en pureer het geheel tot soep.
Serveer de soep met de gebakken spekblokjes en champignons.


Sleutelwoorden: pompoen, andijvie, soep, koolhydraatarm, groenten, low carb, keto