Wij hebben volop andijvie en pompoen in de tuin dus wordt er flink mee gekookt. Ik heb deze smaakvolle stamppot gemaakt en vandaag ook dit herfstige soepje. Het is een smaakvolle basis die je kunt verrijken met bijvoorbeeld knolselderij, broccoli, peen, en andere groenten. De andijvie kun je ook prima vervangen met anderen groenten. En als je romige kokosmelk toevoegt bij het bakken van de pompoen, krijgt het een heerlijke twist!
Klik hier voor meer soep recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPompoen andijvie soep
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 5 porties
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per portie
Ingrediënten
- 750 g pompoen
- 25 g uien
- 1 teentje knoflook
- snuf peper
- 1 afgestreken el kerrie masala
- 1 stukje verse gember
- water
- 1 bouillon blokje
- 1 laurierblaadje
- 100 g andijvie
- 125 g gerookte spekblokjes
- 150 g champignons
Bereidingswijze
Verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes.
Snipper de ui en knoflook en bak het met een scheutje olie in een ruime pan.
Voeg na enkele minuten de pompoen, peper, kerrie masala en gember toe en bak de pompoen enkele minuten mee.
Schenk een ruimte hoeveelheid water in de pan, voeg het bouillonblokje toe en laurierblaadje en kook de pompoen beetgaar.
Snijd ondertussen de andijvie in grove stukken, de champignons in plakjes en bak de spekblokjes en champignons goudbruin in een aparte pan.
Verwijder het laurierblaadje en de gember, voeg de andijvie toe bij de pompoen en pureer het geheel tot soep.
Serveer de soep met de gebakken spekblokjes en champignons.
Sleutelwoorden: pompoen, andijvie, soep, koolhydraatarm, groenten, low carb, keto
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?