Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pompoencake

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12 plakjes
  • Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt. (de gekleurde ingrediënten zijn klikbaar)


Ingrediënten

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c. Snijd de pompoen in blokjes, kook het beetgaar en pureer de pompoen met een staafmixer. Meng de amandelmeel, psylliumvezels, eiwitpoeder, bruine suikervervanger, alle kruiden, wijnsteenbakpoeder en zout. Voeg de pompoenpuree en boter erbij en mix een voor een de eieren erbij tot een luchtig en egaal beslag. Schep het beslag in de bakvorm en bak de pompoencake 45 minuten goudbruin in de oven. 

 

Maak de topping door de roomkaas te mengeen met de bruine suikervervanger en kaneel en verdeel het over de cake. (houd 1/6 deel van de topping apart). Meng de cacaopoeder door de overgeven topping en spuit het griezelig over de pompoen cake. (ik heb een stuk bakpapier gebruikt om een tuitje te maken. Die heb ik gevuld met de chocolade frosting en daarmee heb ik de cake versierd)


Notities

Je kunt de cake zonder frosting in plakjes invriezen!  

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, pompoen, pompoen brood, pompoen cake,