Ingrediënten
Bodem:
- 2 eieren
- snufje zout
- 35 g erythritol (klik)
- 125 g amandelmeel (klik)
- snuf kaneel
- snuf kruidnagelpoeder
Vulling:
- 375 g pompoen puree
- 3 eieren
- 50 g erythritol (klik)
- 200 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl kaneel
- 1/8 tl kruidnagelpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl gemberpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Met de erythritol en amandelmeel door de stijfgeklopte eiwitten en kruiden, meng het tot een homogene massa en verdeel het over de springvorm.
(Ik heb ongeveer 550 g pompoen gebruikt voor 375 g pompoen puree)
Snijd de pompoen in blokjes en verdeel het over een bakplaat.
Sprenkel olijfolie, peper en een beetje zout over de pompoen en rooster de pompoen ongeveer 35 minuten beetgaar in de oven op 170c hetelucht.
Pureer de pompoenblokjes tot pompoenpuree.
Mix de eieren met de rest van de ingrediënten en voeg als laatst de pompoen puree toe.
Verdeel het over de bodem en bak de pumpkin pie ongeveer 45 minuten op 160c.
Sleutelwoorden: pumpkin, pie, taart, pompoen, koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij,