Ingrediënten
Bodem:
- 200 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- klein snufje zout
- 1 ei
- 35 g gesmolten roomboter
Vulling:
- 1 gelatine blaadje
- 150 g bloemkool geraspt
- 85 g roomkaas
- 25 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1 eidooier
Garnering:
- 75 ml vers geklopte slagroom
- 20 g koolhydraatarme chocolade (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten van de bodem tot een deeg en verdeel het over 3 bakvormpjes.
Bak de boven 20 minuten goudbruin in de oven.
Maak de vulling door het gelatineblaadje te wellen in een bakje met koud water.
Kook de bloemkool, roomkaas, erythritol en vanille in een pannetje totdat de bloemkool zacht is gekookt. (niet te zacht doorkoken)
Kook de laatste seconden het gelatineblaadje erbij tot de blaadjes zijn opgelost.
Haal dan de pan van het vuur en roer het eidooiertje door het mengsel.
Verdeel de vulling over de bodem en laat de vlaaitjes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de vlaaitjes met vers geklopte slagroom en geraspte chocolade.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, vlaai, taart, rijstevlaai, vlaai, low carb, keto