Rijstevlaai


Voor de challenge deze week heb ik deze heerlijke rijstevlaaitjes gemaakt! Ze zijn leuk om te maken en heerlijk met een vleugje kaneel, koekkruiden of cacao. Het zijn grote porties, dus als je niet zo’n grote eter bent kun je de vlaaitjes ook doormidden snijden. De rijst heb ik vervangen met bloemkool, maar door de zoete vanille twist proef je de bloemkool niet! Ik vind ze heerlijk en de bloemkool geeft de bite die de rijst nogmaals gesproken geeft. De vlaaitjes zijn een verrukkelijk alternatief en een smakelijke aanrader!

Ik heb de vlaaitjes gebakken met deze bakvorm.

Klik hier voor meer taart recepten.

Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rijstevlaai

  • Bereidingstijd: 30 minuten + 3 uur opstijven
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 6,5 g khd per vlaai

Ingrediënten

Bodem:

Vulling:

Garnering:

 


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten van de bodem tot een deeg en verdeel het over 3 bakvormpjes.
Bak de boven 20 minuten goudbruin in de oven.
Maak de vulling door het gelatineblaadje te wellen in een bakje met koud water.
Kook de bloemkool, roomkaas, erythritol en vanille in een pannetje totdat de bloemkool zacht is gekookt. (niet te zacht doorkoken)
Kook de laatste seconden het gelatineblaadje erbij tot de blaadjes zijn opgelost.
Haal dan de pan van het vuur en roer het eidooiertje door het mengsel.
Verdeel de vulling over de bodem en laat de vlaaitjes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de vlaaitjes met vers geklopte slagroom en geraspte chocolade.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, vlaai, taart, rijstevlaai, vlaai, low carb, keto

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.