Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rode curry met pompoen

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 9,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 4 kippendijen (of 2 kipfilet)
  • 25 g ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olie
  • 300 g pompoen
  • snuf peper
  • snuf komijnpoeder
  • snuf korianderpoeder
  • snuf paprikapoeder
  • snuf kerrie masala
  • 2 cm verse gemberblokje
  • 400 g tomaten uit blik
  • 25 g doperwten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kippen bouillonblokje

Bereidingswijze

Snijd de kippendijen in blokjes, snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook in een pan met olie en voeg na enkele minuten de kip toe.
Snijd de pompoen in blokjes en voeg het met alle kruiden in de pan en bak het enkele minuten.
Doe de gember, tomaten uit blik, doperwten, kokosmelk en bouillonblokje bij de kip in de pan.
Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het pruttelen tot de pompoen beetgaar is gekookt.

Garneer de curry eventueel met verse koriander.


Sleutelwoorden: curry, koolhydraatarm, pompoen, stoofpot, Indiaas, naan, brood, keto, low carb,