Omschrijving
De ijsjes heb ik gemaakt met deze duurzame BPA-vrije ijsvormpjes.
Ingrediënten
- 35 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 75 g roomkaas
- 75 ml slagroom
- 125 romige kokosmelk
- 100 g volle kwark
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 75 g rood fruit frambozen, blauwe bessen, aardbei mix)
Bereidingswijze
Hak de chocolade in stukjes en zet het apart.
Mix de roomkaas, slagroom, kokosmelk en yoghurt lobbig met het fruit, vanille en bruine suikervervanger.
Steek de ijs stokjes in de vorm en verdeel het mengsel over de 4 ijsvormpjes, verdeel de gehakte chocolade erover met eventueel wat stukjes fruit. Sluit de ijsvormpjes en vries de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer.
Notities
Ik had nog ijs over, die heb ik gebruikt voor door de Griekse yoghurt. Je kan het ook in ijsblok vormpjes invriezen voor mini ijs cubes of bijvoorbeeld een lekkere smoothie of milkshake!Â
Sleutelwoorden: low carb, koolhydraatarm, keto, ijsje, ijs, magnum,