Vanochtend heb ik deze overheerlijke ijsjes uit de vriezer gehaald en wat zijn ze leuk geworden! Ik heb gekozen voor witte chocolade stukjes en rood fruit. Mij lijkt het ook fantastisch om de ijsjes te coaten met au-bain marie gesmolten koolhydraatarme witte chocolade of drizzle. Of voor de melk of pure chocolade lovers is dat natuurlijk ook smullen! Hier gaan wij de komende zomerdagen lekker van genieten!
Klik hier voor meer ijsjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintRomige fruit ijsjes!
- Bereidingstijd: 4 uur en 15 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per ijsje
Omschrijving
De ijsjes heb ik gemaakt met deze duurzame BPA-vrije ijsvormpjes.
Ingrediënten
- 35 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 75 g roomkaas
- 75 ml slagroom
- 125 romige kokosmelk
- 100 g volle kwark
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 75 g rood fruit frambozen, blauwe bessen, aardbei mix)
Bereidingswijze
Hak de chocolade in stukjes en zet het apart.
Mix de roomkaas, slagroom, kokosmelk en yoghurt lobbig met het fruit, vanille en bruine suikervervanger.
Steek de ijs stokjes in de vorm en verdeel het mengsel over de 4 ijsvormpjes, verdeel de gehakte chocolade erover met eventueel wat stukjes fruit. Sluit de ijsvormpjes en vries de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer.
Notities
Ik had nog ijs over, die heb ik gebruikt voor door de Griekse yoghurt. Je kan het ook in ijsblok vormpjes invriezen voor mini ijs cubes of bijvoorbeeld een lekkere smoothie of milkshake!
Sleutelwoorden: low carb, koolhydraatarm, keto, ijsje, ijs, magnum,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!