Omschrijving
In de bereidingswijze heb ik omschreven hoe dit gerecht klaargemaakt kan worden met de slowcooker of stoofpan!
Ingrediënten
- 25 g uien
- 1 teen knoflook
- 700 g runderriblappen
- 2 el kokosolieÂ
- 150 g peen
- 100 g champignons
- 200 g courgette
- 200 g pompoen
- 150 g paprika
- 100 g aubergine
- 2 laurier blaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 5 kruidnagels
- 1 steranijs
- 1 el azijn
- 15 g tomatenpuree
- 1 bouillonblokje
- 150 ml water
Bereidingswijze
Snipper het uitje en pers de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in grove stukken en braad het samen met de ui en knoflook in een stoofpan met kokosolie. Snijd ondertussen alle groenten in stukken en voeg dit na ongeveer 5 minuten toe, samen met de rest van de ingrediënten. Hussel alles goed door elkaar, breng het aan de kook en draai het vuur zacht. Pruttel het stoofpotje minimaal 3 uur tot het vlees mals is gestoofd. Als je het gerecht in de slowcooker wilt bereiden doe je hetzelfde, en laat je de slowcooker ongeveer 7 uur aan staan op low.Â
Notities
Let wel op dat je het niet te lang laat staan en dat bacteriën ermee aan de haal gaan.Â
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, stoofpot, hooimadam, keto,