Runder stoofpot!

Gisteren ben ik begonnen met het maken van een stoofpotje. Gezien de prijzen van gas en elektriciteit heb ik gebruik gemaakt van een wonderbag. Ook wel een hooimadam, ecostoof of pannenstoof genoemd. Het is een grote zak waar gerechten energieloos kunnen nakomen en nagaren, klinkt veelbelovend!

Het was voor mij de eerste keer, deze manier van koken. Ik heb het stoofpotje gisteravond gebakken in mijn Dutch oven en na 10 minuten bakken gloeiend heet in de pannenstoof gedaan. De volgende ochtend heb ik gekeken en het was zeker weten nagegaard! Alleen was ik nog niet helemaal tevreden en heb ik het proces nog een keer herhaald. Nog 5 minuten op het vuur, alles goed doorgeroerd en nogmaals in de pannenstoof gedaan. Nu is het vlees goed mals gegaard en de groenten lekker beetgaar. Het is naar mijn mening een goed en duurzaam alternatief. Het bespaard zeker energie en gas, alleen zou ik met dit gerecht (wellicht is het bij gerechten zonder stoofvlees wel in 1 keer goed gekookt) na 3 uur in de pannenstoof nagegaard te hebben, het proces nog een keer herhalen.

Klik hier voor meer smakelijke stoof recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Runder stoofpot!

  • Bereidingstijd: 3,5 uur
  • Porties: 5
  • Aantal koolhydraten: 5.5 g khd per portie

Omschrijving

In de bereidingswijze heb ik omschreven hoe dit gerecht klaargemaakt kan worden met de slowcooker of stoofpan!


Ingrediënten

  • 25 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 700 g runderriblappen
  • 2 el kokosolie 
  • 150 g peen
  • 100 g champignons
  • 200 g courgette
  • 200 g pompoen
  • 150 g paprika
  • 100 g aubergine
  • 2 laurier blaadjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 el azijn
  • 15 g tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • 150 ml water

Bereidingswijze

Snipper het uitje en pers de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in grove stukken en braad het samen met de ui en knoflook in een stoofpan met kokosolie. Snijd ondertussen alle groenten in stukken en voeg dit na ongeveer 5 minuten toe, samen met de rest van de ingrediënten. Hussel alles goed door elkaar, breng het aan de kook en draai het vuur zacht. Pruttel het stoofpotje minimaal 3 uur tot het vlees mals is gestoofd. Als je het gerecht in de slowcooker wilt bereiden doe je hetzelfde, en laat je de slowcooker ongeveer 7 uur aan staan op low. 


Notities

Let wel op dat je het niet te lang laat staan en dat bacteriën ermee aan de haal gaan. 

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, stoofpot, hooimadam, keto,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.