Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Spanakopita

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 8 stuks
  • Aantal koolhydraten: 1,15 g khd per stuk

Ingrediënten

Deeg:

Vulling:

  • 15 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 60 g feta
  • 1 ei
  • snufje tijm
  • snufje oregano
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Maak het deeg door de mozzarella in de magnetron te smelten met de roomkaas.
Meng de amandelmeel, xanthaangom en ei met de gesmolten kaas en kneed het tot een deeg.
Maak er een vierkant plak van, van ongeveer 25×25 cm e snijd het in vieren.

Maak de vulling door de ui en knoflook te snipperen.
Bak de spinazie met de ui, knoflook en een beetje olie.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de gebakken spinazie en meng het met de feta, ei en de kruiden.
Verdeel het spinazie over de 4 plakken deeg en vouw het deeg dicht in de vorm van een driehoek.
Smeer een geklust eitje over de Spanakopita en bak het ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: Spanakopita, Grieks, taart, taart, hartig, gebak,