Spanakopita

Ik heb heerlijke koolhydraatarme spanakopita, griekse gebakjes met een spinazie feta vulling gemaakt. Ze zijn leuk om te maken en gezellig om te serveren bij de lunch of als bijgerecht. Je kunt ze in allerlei vormen maken. Driehoekjes, een taartvorm, kleine pastei vormpjes.. Allemaal heerlijk!

Klik hier voor meer lunch recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Spanakopita

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 8 stuks
  • Aantal koolhydraten: 1,15 g khd per stuk

Ingrediënten

Deeg:

Vulling:

  • 15 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 60 g feta
  • 1 ei
  • snufje tijm
  • snufje oregano
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Maak het deeg door de mozzarella in de magnetron te smelten met de roomkaas.
Meng de amandelmeel, xanthaangom en ei met de gesmolten kaas en kneed het tot een deeg.
Maak er een vierkant plak van, van ongeveer 25×25 cm e snijd het in vieren.

Maak de vulling door de ui en knoflook te snipperen.
Bak de spinazie met de ui, knoflook en een beetje olie.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de gebakken spinazie en meng het met de feta, ei en de kruiden.
Verdeel het spinazie over de 4 plakken deeg en vouw het deeg dicht in de vorm van een driehoek.
Smeer een geklust eitje over de Spanakopita en bak het ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: Spanakopita, Grieks, taart, taart, hartig, gebak,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.