Omschrijving
Ik heb deze ijsvormpjes gebruikt.
Ingrediënten
- 110 ml kokosmelk of ongezoete amandelmelk
- 170 ml slagroom
- 20 g erythritol (klik)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 1 gelatineblaadje
- 2 eidooiers
- 100 g smeltchocolade (klik)
- 15 g amandelen
Bereidingswijze
Verwarm de melk met de slagroom, erythritol en vanille in een pannetje.
Week het gelatineblaadje ondertussen in een bakje koud water.
Draai het vuur uit, doe de eidooiers in het pannetje en roer het enkele minuten.
Doe het gelatineblaadje in de pan en roer totdat het is opgelost.
Verdeel het mengsel over de 4 magnum vormpjes en leg het ongeveer 3 uur in de vriezer.
Smelt dan de chocolade au-bain marie en hak de amandelen in mini stukjes.
Haal de ijsjes uit de vormpjes en bedek de ijsjes in de chocolade (laat wel eerst de chocolade wat afkoelen) en strooi er dan gauw stukjes amandel over. (door de kou van het ijsje stolt de chocolade snel)
Herhaal dit bij de andere ijsjes en leg ze vervolgens nog 5 minuten in de vriezer.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, magnum, almond, magnums, ijs, ijsjes, amandel,