Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Surinaamse zuurkool stamppot!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 7.4 g khd per portie

Ingrediënten

  • 75 g gerookte spekblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 50 g uien
  • 400 g kipfilet
  • 500 g voorgekookte zuurkool
  • 100 g tomaat
  • 4 pimentkorrels
  • 2 salaamblaadjes
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl nootmuskaat
  • snuf peper
  • 500 g flespompoen
  • 1 bouillonblokje
  • 330 ml water

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes in een pan.
Snijd de uien in blokjes, kneus de knoflook en voeg het bij de uien in de pan.
Snijd ondertussen de kipfilet en in blokjes en voeg het bij de uien in de pan.
Knijp het vocht uit de voorgekookte zuurkool, snijd de tomaat in vieren en voeg het samen met de pigmentkorrels, salaamblaadjes, tomatenpuree en gedroogde kruiden bij de rest in de pan.
Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en voeg het samen met het water, het bouillonblokje in de pan en breng het aan de kook.
Let de madame Jeanette peper bovenop het geheel, sluit de pan af en stoof het gerecht tot de pompoen mooi beetgaar is geworden en het vocht is verdampt.
Stamp het gerecht tot een mooi stamppotje en geniet!

Variatie tips:
– voeg aan het eind nog plakjes rookworst toe
– maak er een heerlijke ovenschotel van door bijvoorbeeld pompoenpuree bovenop het recht te doen met geraspte kaas
– gebruik ipv kipfilet kipshoarma, kippenvleugeltjes of kippenpootjes


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zuurkool, stamppot,