Surinaamse zuurkool stamppot!

De Wednesday Challenge van deze week is HEMELS geworden! Ik heb Suriname en Nederland samengebracht in dit mooie gerecht en even eerlijk, de combinatie is werkelijk verrukkelijk! πŸ‡ΈπŸ‡· Het is een Surinaamse zuurkool stoofpot gemengd met een touch of Hollandse stamppot πŸ‡³πŸ‡± De combinatie tussen de heerlijke Surinaamse kruiden en Nederlandse kooktechniek is perfect teamwork. Zo zouden we het in de maatschappij ook moeten doen toch? Stand together, unite and make love happen πŸ’ Want dit gerecht dames en heren, gaat zonder twijfel met liefde door de maag!

Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 4 personen

7.4 khd per persoon

  • 75 g gerookte spekblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 50 g uien
  • 400 g kipfilet
  • 500 g voorgekookte zuurkool
  • 100 g tomaat
  • 4 pimentkorrels
  • 2 salaamblaadjes
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl nootmuskaat
  • snuf peper
  • 500 g flespompoen
  • 1 bouillonblokje
  • 330 ml water
  • optioneel: 1 madame jeannette

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes in een pan.
Snijd de uien in blokjes, kneus de knoflook en voeg het bij de uien in de pan.
Snijd ondertussen de kipfilet en in blokjes en voeg het bij de uien in de pan.
Knijp het vocht uit de voorgekookte zuurkool, snijd de tomaat in vieren en voeg het samen met de pigmentkorrels, salaamblaadjes, tomatenpuree en gedroogde kruiden bij de rest in de pan.
Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en voeg het samen met het water, het bouillonblokje in de pan en breng het aan de kook.
Let de madame Jeanette peper bovenop het geheel, sluit de pan af en stoof het gerecht tot de pompoen mooi beetgaar is geworden en het vocht is verdampt.
Stamp het gerecht tot een mooi stamppotje en geniet!

Variatie tips:
– voeg aan het eind nog plakjes rookworst toe
– maak er een heerlijke ovenschotel van door bijvoorbeeld pompoenpuree bovenop het recht te doen met geraspte kaas
– gebruik ipv kipfilet kipshoarma, kippenvleugeltjes of kippenpootjes

Enjoy! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.