Surinaamse zuurkool stamppot!

De Wednesday Challenge van deze week is HEMELS geworden! Ik heb Suriname en Nederland samengebracht in dit mooie gerecht en de combinatie is werkelijk verrukkelijk! Het is een Surinaamse zuurkool stoofpot gemengd met een touch of Hollandse stamppot. De combinatie tussen de heerlijke Surinaamse kruiden en Nederlandse kooktechniek is perfect teamwork. 

Klik hier voor meer stamppot recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Surinaamse zuurkool stamppot!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 7.4 g khd per portie

Ingrediënten

  • 75 g gerookte spekblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 50 g uien
  • 400 g kipfilet
  • 500 g voorgekookte zuurkool
  • 100 g tomaat
  • 4 pimentkorrels
  • 2 salaamblaadjes
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl nootmuskaat
  • snuf peper
  • 500 g flespompoen
  • 1 bouillonblokje
  • 330 ml water

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes in een pan.
Snijd de uien in blokjes, kneus de knoflook en voeg het bij de uien in de pan.
Snijd ondertussen de kipfilet en in blokjes en voeg het bij de uien in de pan.
Knijp het vocht uit de voorgekookte zuurkool, snijd de tomaat in vieren en voeg het samen met de pigmentkorrels, salaamblaadjes, tomatenpuree en gedroogde kruiden bij de rest in de pan.
Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en voeg het samen met het water, het bouillonblokje in de pan en breng het aan de kook.
Let de madame Jeanette peper bovenop het geheel, sluit de pan af en stoof het gerecht tot de pompoen mooi beetgaar is geworden en het vocht is verdampt.
Stamp het gerecht tot een mooi stamppotje en geniet!

Variatie tips:
– voeg aan het eind nog plakjes rookworst toe
– maak er een heerlijke ovenschotel van door bijvoorbeeld pompoenpuree bovenop het recht te doen met geraspte kaas
– gebruik ipv kipfilet kipshoarma, kippenvleugeltjes of kippenpootjes


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zuurkool, stamppot,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Avatar foto
    Marc van Eeten

    Vandaag gemaakt Salamblad en Pimentkorrels altijd in huis voor Saoto.
    Heb verse zuurkool gebruikt en die eerst met de pompoen ( samen met de pimentkorrels en salamblad) gekookt.
    Ook heb ik nog wat kerrie toegevoegd en meegebakken.
    Zeker voor herhaling vatbaar 😀

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.