Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sushi!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per portie

Ingrediënten

  • 450 g bloemkool
  • 50 g roomkaas
  • 3 krabsticks (of bijvoorbeeld verse zalm of tonijn)
  • 50 g komkommer
  • 50 g avocado
  • sesam zaadjes
  • sojasaus en wasabi
  • 2 nori vellen

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Pureer de bloemkool tot puree en knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool met behulp van een theedoek.
Meng de bloemkoolpuree met de roomkaas.

Snijd de krabsticks, komkommer en avocado in repen.

Leg een nori vel met de ruwe kant naar boven en spreid het bloemkool mengsel uit over de nori vel.
Verdeel de krabsticks, komkommer en avocado bovenop de bloemkoolmengsel en rol de sushi dicht.
Gebruik een beetje water om de sushi rol dicht te “lijmen”
Snijd de sushi rol voorzichtig met een scherp mes, garneer de sushi met sesamzaadjes en serveer met sojasaus en wasabi.


Notities

Maak een inside out rol of handroll voor de variatie!

Sleutelwoorden: sushi, koolhydraatarm, low carb, keto, glutenvrij,