Vandaag heb ik heerlijke sushi gemaakt met bloemkoolrijst! Deze sushi bevat een hoop groenten en is verrukkelijk van smaak en ontzettend leuk om te maken. Ik heb “gewone” sushi gemaakt en inside out sushi. Belangrijk is om zoveel mogelijk vocht uit de bloemkoolpuree te wringen, zo blijft de sushi mooi stevig en de nori vellen intact.
Ik heb de sushi gegarneerd met Genki Greens microgroenten. De microgroenten zijn smaakvol, sommige met een lekker pittig randje en zitten boordevol vitaminen, calcium en ijzer. Ideaal dus om je lichaam mee te zuiveren en prachtig om je gerechten mee te versieren!
Klik hier voor meer sushi recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSushi!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 8 g khd per portie
Ingrediënten
- 450 g bloemkool
- 50 g roomkaas
- 3 krabsticks (of bijvoorbeeld verse zalm of tonijn)
- 50 g komkommer
- 50 g avocado
- sesam zaadjes
- sojasaus en wasabi
- 2 nori vellen
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Pureer de bloemkool tot puree en knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool met behulp van een theedoek.
Meng de bloemkoolpuree met de roomkaas.
Snijd de krabsticks, komkommer en avocado in repen.
Leg een nori vel met de ruwe kant naar boven en spreid het bloemkool mengsel uit over de nori vel.
Verdeel de krabsticks, komkommer en avocado bovenop de bloemkoolmengsel en rol de sushi dicht.
Gebruik een beetje water om de sushi rol dicht te “lijmen”
Snijd de sushi rol voorzichtig met een scherp mes, garneer de sushi met sesamzaadjes en serveer met sojasaus en wasabi.
Notities
Maak een inside out rol of handroll voor de variatie!
Sleutelwoorden: sushi, koolhydraatarm, low carb, keto, glutenvrij,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?