Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
Bodem:
- 125 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit van een ei
- 40 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1/2 el speculaaskruiden
Vulling:
- 300 g roomkaas
- 250 ml slagroom
- 35 g erythritol (klik)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 3 gelatineblaadjes
Garnering:
- Rood fruit
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel, schep het in de springvorm en druk het goed aan.
Bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas enkele minuten te mengen. Voeg vervolgens de slagroom, vanille en erythritol toe en meng het lobbig.
Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en zet het apart.
Laat de bodem afkoelen.
Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm de gelatineblaadjes in een pannetje met ongeveer 3 el water.
Voeg de gelatineblaadjes aan het roomkaasmengsel en giet het mengsel over de bodem in de springvorm.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart tot slot met rood fruit.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taart, lente, cheesecake