Taart voor de lente!

Ik heb vanmorgen deze beauty gemaakt en dat maakt het thee momentje in de tuin helemaal compleet!
Hij is makkelijk om te maken en leuk om er een eigen twist aan te geven.
Probeer bijvoorbeeld een cacaopoeder in de bodem, kaneel of een andere extract door de vulling of doe er verse frambozen door!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Taart voor de lente!

  • Bereidingstijd: 3 uur en 45 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Bodem:

Vulling:

Garnering:

  • Rood fruit

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel, schep het in de springvorm en druk het goed aan.
Bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas enkele minuten te mengen. Voeg vervolgens de slagroom, vanille en erythritol toe en meng het lobbig.
Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en zet het apart.
Laat de bodem afkoelen.
Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm de gelatineblaadjes in een pannetje met ongeveer 3 el water.
Voeg de gelatineblaadjes aan het roomkaasmengsel en giet het mengsel over de bodem in de springvorm.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart tot slot met rood fruit.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taart, lente, cheesecake

22 Comments

  1. De taart ziet er heerlijk uit Oanh! Die ga ik absoluut maken.
    Hoeveel punten snij je er van?

  2. Dag oahn ik ben vegetarisch kan ik de gelantineblaadjes vervangen door agar agar? En hoe zijn de verhoudingen dan? Akvast bedankt grtjs

    • Je kan Agar agar gebruiken Saskia! Het is volgens mij wat sterker in vergelijking met gelatineblaadjes. Je kan de poeder koken in een pannetje met water en dan toevoegen aan het mengsel 🙂

  3. jet vermue

    Mag ik vragen welke roomkaas je gebruikt.

  4. Hai,

    Wat kan ik ipv die gelatine blaadjes gebruiken omdat dat vaak van varkensgelatine gemaakt wordt mag ik dat niet. Of is er een plantaardige en kha versie?

  5. Gemaakt en hij is HEERLIJK!! Bedankt voor het recept👌

  6. Kan ik ook ‘gewone’ Sukrin erin verwerken ipv Sukrin+?
    Is de verhouding dat ‘t zelfde?

  7. Wat een heerlijk recept zeg. Deze ga ik maandag maken. Krijg er spontaan trek in.

  8. Super lekker heb hem gemaakt de kinderen zijn er ook gek op !

  9. De taart was heerlijk. ik heb er een laagje gepureerde aardbeienop gedaan met gelatine. super lekker.

  10. Ik doe bakpapier alleen op de bakvormplaat.
    Hoe krijg jij de rand zo mooi strak?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.