Ik heb vanmorgen deze beauty gemaakt en dat maakt het thee momentje in de tuin helemaal compleet!
Hij is makkelijk om te maken en leuk om er een eigen twist aan te geven.
Probeer bijvoorbeeld een cacaopoeder in de bodem, kaneel of een andere extract door de vulling of doe er verse frambozen door!
Klik hier voor meer taart recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintTaart voor de lente!
- Bereidingstijd: 3 uur en 45 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per punt
Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
Bodem:
- 125 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit van een ei
- 40 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1/2 el speculaaskruiden
Vulling:
- 300 g roomkaas
- 250 ml slagroom
- 35 g erythritol (klik)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 3 gelatineblaadjes
Garnering:
- Rood fruit
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel, schep het in de springvorm en druk het goed aan.
Bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas enkele minuten te mengen. Voeg vervolgens de slagroom, vanille en erythritol toe en meng het lobbig.
Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en zet het apart.
Laat de bodem afkoelen.
Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm de gelatineblaadjes in een pannetje met ongeveer 3 el water.
Voeg de gelatineblaadjes aan het roomkaasmengsel en giet het mengsel over de bodem in de springvorm.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart tot slot met rood fruit.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taart, lente, cheesecake
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
De taart ziet er heerlijk uit Oanh! Die ga ik absoluut maken.
Hoeveel punten snij je er van?
Je snijd er 8 punten van Geertje! Ik ben benieuwd wat je van de taart gaat vinden 🙂
Dag oahn ik ben vegetarisch kan ik de gelantineblaadjes vervangen door agar agar? En hoe zijn de verhoudingen dan? Akvast bedankt grtjs
Je kan Agar agar gebruiken Saskia! Het is volgens mij wat sterker in vergelijking met gelatineblaadjes. Je kan de poeder koken in een pannetje met water en dan toevoegen aan het mengsel 🙂
Mag ik vragen welke roomkaas je gebruikt.
Ik heb monchou gebruikt en gebruik ook vaak die van de Lidl of Philadelphia! 🙂
Ik heb hem vandaag gemaakt. Hij is echt heerlijk!
Ahhh zo leuk!! Fijn dat je hebt gesmuld! ?
Hai,
Wat kan ik ipv die gelatine blaadjes gebruiken omdat dat vaak van varkensgelatine gemaakt wordt mag ik dat niet. Of is er een plantaardige en kha versie?
Je kan agar agar gebruiken Arzu! 🙂
Gemaakt en hij is HEERLIJK!! Bedankt voor het recept?
Jaaaa superleuk! Graag gedaan en fijn dat hey heeft gesmaakt ?
Kan ik ook ‘gewone’ Sukrin erin verwerken ipv Sukrin+?
Is de verhouding dat ‘t zelfde?
Dan zou ik 2x zo veel gebruiken! 🙂
Wat een heerlijk recept zeg. Deze ga ik maandag maken. Krijg er spontaan trek in.
Jaaaa hij is heerlijk!! ?
Super lekker heb hem gemaakt de kinderen zijn er ook gek op !
Wat verschrikkelijk leuk zeg! <3
De taart was heerlijk. ik heb er een laagje gepureerde aardbeienop gedaan met gelatine. super lekker.
Ohhhh dat klinkt inderdaad verrekte lekker ja! ?
Ik doe bakpapier alleen op de bakvormplaat.
Hoe krijg jij de rand zo mooi strak?
Strak afsnijden! ?