Ingrediënten
- 25 g uien
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl oregano
- snufje zout
- snufje peper
- 200 g gehakt
- 150 g bloemkool
- 25 g sla
- 70 g paprika
- 50 g komkommer
- 100 g avocado
- 1 knoflookteentje
- 25 g Griekse yoghurt
- snuf paprikapoeder
- snuf cayennepeper
- snuf zout
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en bak het met het gehakt en alle kruiden rul.
Rasp ondertussen de bloemkool fijn.
(Je kunt de bloemkool ook kort met het gehakt meebakken, anders bak je het apart)
Snijd de groenten in stukjes en maak de guacamole door de avocado te prakken met een fijngesneden knoflookteen, Griekse yoghurt, paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Creëer een mooie bowl met de bloemkoolrijst, groente, gehakt, guacamole en geraspte kaas.
Notities
De guacamole is ook heerlijk met verse peper, sjalotjes en verse koriander!
Sleutelwoorden: salade, bowl, Mexicaans, taco, tortilla, guacamole, maaltijdsalade,