Vandaag heb ik deze taco bowl gemaakt als maaltijdsalade. Wij hadden gisteren namelijk tortilla’s gegeten, Trev zijn favoriete eten op dit moment en we hadden nog een hoop left-overs over! Deze salade had ik daarom in een paar minuten klaargemaakt. Ideaal!
Ik heb de salade gemaakt met een basis van bloemkoolrijst als vervanger voor rijst of bijvoorbeeld couscous. Maar je kunt ook kiezen voor alleen sla. Verder had ik nog paprika, komkommer en geraspte kaas. Maar in feite is de salade heerlijk met allerlei soorten groenten zoals tomaat, avocado’s en als je koolhydraatbeperkt eet, mais!
Heb je deze populaire Mexicaanse ovenschotel al gezien?
Klik hier voor meer Mexicaanse recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
PrintTaco bowl!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 2 personen
- Aantal koolhydraten: 6,8 g khd per portie
Ingrediënten
- 25 g uien
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl oregano
- snufje zout
- snufje peper
- 200 g gehakt
- 150 g bloemkool
- 25 g sla
- 70 g paprika
- 50 g komkommer
- 100 g avocado
- 1 knoflookteentje
- 25 g Griekse yoghurt
- snuf paprikapoeder
- snuf cayennepeper
- snuf zout
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en bak het met het gehakt en alle kruiden rul.
Rasp ondertussen de bloemkool fijn.
(Je kunt de bloemkool ook kort met het gehakt meebakken, anders bak je het apart)
Snijd de groenten in stukjes en maak de guacamole door de avocado te prakken met een fijngesneden knoflookteen, Griekse yoghurt, paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Creëer een mooie bowl met de bloemkoolrijst, groente, gehakt, guacamole en geraspte kaas.
Notities
De guacamole is ook heerlijk met verse peper, sjalotjes en verse koriander!
Sleutelwoorden: salade, bowl, Mexicaans, taco, tortilla, guacamole, maaltijdsalade,
Heb je mijn Ebook, snelle en toegankelijke recepten al gezien?