Ingrediënten
Slof:
- 185 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 50 g gesmolten roomboter
Room vulling:
- 1 glas sterke koffie
- 250 g mascarpone
- 75 ml slagroom
- 20 g erythritol (klik)
- cacaopoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de slof tot een stevig mengsel en verdeel het over de bakvorm.
Druk het goed aan en bak het ongeveer 25 a 30 minuten goudbruin in de oven.
Maak ondertussen de koffie en laat het afkoelen.
Zodra de slof klaar is leg je de slof ondersteboven in een ovenschaal met daarin de koffie.
Laat de slof de koffie opnemen en maak ondertussen de romige vulling door de mascarpone te mengen met slagroom en erythritol.
Draai de slof weer op de goede kant en spuit het romige mengsel mooi over de slof en garneer het met cacaopoeder en eventueel rood fruit of blauwe besjes.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb, slof, gebak, taart, tiramisu, koolhydraatbeperkt,