Ik heb vandaag een tiramisu slof gebakken. Super makkelijk om te maken en ik vind dat hij er tegelijkertijd gezellig en verrukkelijk uit ziet! Hoe leuk ook voor op tafel tijdens een Paas brunch of andere feestelijke gelegenheid?
Ik heb de tiramisu slof gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer feestelijke recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintTiramisu slof
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 5 porties
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per portie
Ingrediënten
Slof:
- 185 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 50 g gesmolten roomboter
Room vulling:
- 1 glas sterke koffie
- 250 g mascarpone
- 75 ml slagroom
- 20 g erythritol (klik)
- cacaopoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de slof tot een stevig mengsel en verdeel het over de bakvorm.
Druk het goed aan en bak het ongeveer 25 a 30 minuten goudbruin in de oven.
Maak ondertussen de koffie en laat het afkoelen.
Zodra de slof klaar is leg je de slof ondersteboven in een ovenschaal met daarin de koffie.
Laat de slof de koffie opnemen en maak ondertussen de romige vulling door de mascarpone te mengen met slagroom en erythritol.
Draai de slof weer op de goede kant en spuit het romige mengsel mooi over de slof en garneer het met cacaopoeder en eventueel rood fruit of blauwe besjes.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb, slof, gebak, taart, tiramisu, koolhydraatbeperkt,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?
Hallo Oanh, lijkt me een heerlijk recept. Alleen op welke maat heb je de slof vorm dan gebruikt?
Oh, wat een lekker feestelijk recept. Ik heb hem opgeslagen en deze ga ik zeker maken. Dank je wel en fijne Paasdagen. ????????????????
Dankjewel Rian!! 🙂