Ingrediënten
- 25 g uien
- 1 teen knoflook
- 200 g bleekselderij
- 400 g tomaten
- 2 tl gemberpoeder
- 1 laurierblaadje
- 1 tl Italiaanse kruiden (webshop)
- 1 el tomatenpuree
- snuf peper
- 1 groenten of kip bouillonblokje
- 400 ml water
Bereidingswijze
Snijd de ui en knoflook fijn en de bleekselderij en tomaten in stukken.
Fruit de ui en knoflook in een pan met olie en voeg na een minuut de gesneden bleekselderij en tomaten toe samen met de gemberpoeder, laurier, Italiaanse kruiden, tomatenpuree, peper en de bouillon.
Bak ongeveer 5 minuten, schenk het water erbij en breng het aan de kook.
Laat het geheel enkele minuten pruttelen, verwijder het laurierblaadje en pureer de soep egaal.
Notities
Verrijk de soep met gehaktballetjes, crème fraiche en verse basilicum.
Sleutelwoorden: soep, tomatensoep, koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto,