Wij hebben nu volop tomatenoogst uit de tuin waarmee ik vaak mijn eigen pastasauzen maak voor de rest van het jaar of bijvoorbeeld deze heerlijke tomatensoep. Ik vind het heerlijk om te soep te kruiden en heb dit keer gekozen voor gemberpoeder met natuurlijk een flinke snuf Italiaanse kruiden. Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Perfect voor een overzichtelijke keukenkast of keukenla. Je ziet in 1 oogopslag welke kruiden je hebt staan en maakt makkelijker hemelse kruidencombinaties!
Meer heerlijke soep recepten vind je hier!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintTomatensoep!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 4 personen
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per persoon
Ingrediënten
- 25 g uien
- 1 teen knoflook
- 200 g bleekselderij
- 400 g tomaten
- 2 tl gemberpoeder
- 1 laurierblaadje
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el tomatenpuree
- snuf peper
- 1 groenten of kip bouillonblokje
- 400 ml water
Bereidingswijze
Snijd de ui en knoflook fijn en de bleekselderij en tomaten in stukken.
Fruit de ui en knoflook in een pan met olie en voeg na een minuut de gesneden bleekselderij en tomaten toe samen met de gemberpoeder, laurier, Italiaanse kruiden, tomatenpuree, peper en de bouillon.
Bak ongeveer 5 minuten, schenk het water erbij en breng het aan de kook.
Laat het geheel enkele minuten pruttelen, verwijder het laurierblaadje en pureer de soep egaal.
Notities
Verrijk de soep met gehaktballetjes, crème fraiche en verse basilicum.
Sleutelwoorden: soep, tomatensoep, koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?