Tomatensoep!

Wij hebben nu volop tomatenoogst uit de tuin waarmee ik vaak mijn eigen pastasauzen maak voor de rest van het jaar of bijvoorbeeld deze heerlijke tomatensoep. Ik vind het heerlijk om te soep te kruiden en heb dit keer gekozen voor gemberpoeder met natuurlijk een flinke snuf Italiaanse kruiden. Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Perfect voor een overzichtelijke keukenkast of keukenla. Je ziet in 1 oogopslag welke kruiden je hebt staan en maakt makkelijker hemelse kruidencombinaties!

Meer heerlijke soep recepten vind je hier!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tomatensoep!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4 personen
  • Aantal koolhydraten: 4 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 25 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 200 g bleekselderij
  • 400 g tomaten
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • snuf peper
  • 1 groenten of kip bouillonblokje
  • 400 ml water

Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflook fijn en de bleekselderij en tomaten in stukken.
Fruit de ui en knoflook in een pan met olie en voeg na een minuut de gesneden bleekselderij en tomaten toe samen met de gemberpoeder, laurier, Italiaanse kruiden, tomatenpuree, peper en de bouillon.
Bak ongeveer 5 minuten, schenk het water erbij en breng het aan de kook.
Laat het geheel enkele minuten pruttelen, verwijder het laurierblaadje en pureer de soep egaal.


Notities

Verrijk de soep met gehaktballetjes, crème fraiche en verse basilicum.

Sleutelwoorden: soep, tomatensoep, koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.